lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. november 23., 17:44

A munkavállalók körülbelül fele kap idén év évi jutalmat

A munkavállalók körülbelül fele kap idén év évi jutalmat. A dolgozók 34%-a rendszeresen részesül ilyen jutalmazásban, további 16%-ukkal pedig már közölte a cégük, hogy idén lesz karácsonyi kiegészítés – derült ki a Platy.sk portál felméréséből, melynek eredményéről a Profesia cég számolt be.

pénz - nyugdíj
Fotó: pixabay.com

A munkavállalók 38%-a már nagyon rég kapott karácsonyi jutalmat, 11%-ukkal pedig azt közölte a cégük, hogy idén ne számítsanak rá. Év végi jutalmat javarészt a nagy, 1000-nél több alkalmazottat foglalkoztató cégek adnak rendszeresen, amelyekben általában egyébként is jól keresnek a dolgozók.

Az alacsonyabb bérért dolgozók 45%-a mondta, hogy szinte soha nem kapott év végi jutalmat, és 16%-uk már biztosan tudja, hogy idén sem lesz.

A rosszul keresők táborában mindössze 19%-nyian szoktak kapni prémiumot, a közepes keresetűek csoportjában az arányuk 36%.
Trencsén, Nyitra és Zsolna megyében a munkavállalók 56%-a kap idén jutalmat, Pozsony megyében az 52%-uk.

A legnagyobb arányban a cégek csúcsvezetésében dolgozók kapnak jutalmat (59%), utánuk következnek a középvezetők, valamint az autógyárak alkalmazottai, a jogi végzettséggel rendelkezők, és az IT-szakértők.

Ľubica Melcerová, a Profesia menedzsere elmondta,

az álláshirdetések csupán 3,5 százalékában szerepel a bónuszok között az év végi jutalmazás.

Az év végi jutalom nagyon is attól függ, hogyan teljesített az adott évben a cég, és ezen a téren rengeteg a bizonytalansági tényező. Éppen ezért az álláshirdetésekben nem akarják feltüntetni a cégek az év végi jutalmazást

– tette hozzá Melcerová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.