2021. július 21., 11:56
Frissítve: 10:40

A miniszterelnök szerint a szlovákiai munkaerőpiac fokozatosan épül fel

Fokozatosan "felépül" a szlovákiai munkaerőpiac, jelentette ki a szerdai kormányülés előtt Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök, reagálva arra, hogy júniusban is csökkent a munkanélküliség.

Fotó: Tasr
Ebben a félévben a legjobb eredményt értük el, a regisztrált munkanélküliségi ráta 7,76 %. Nehéz év van mögöttünk, melyre a világjárvány nyomta rá a bélyegét. A pandémia még nem ért véget, mert Európában még mindig jelen van a delta variáns

- fejtette ki a miniszterelnök a Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette:

a kormánynak a munkanélküliséget a csaknem 2 milliárd eurós állami támogatásoknak, az ún. elsősegélyeknek köszönhetően sikerült "kordában tartania".

Az említett összeg precedens nélküli. A támogatásoknak hála a vállalkozók meg tudták őrizni a munkahelyeket

- hangsúlyozta Heger.

A kormányfő szerint az állam felkészült a pandémia harmadik hullámára.

Hiszem, hogy megbirkózunk vele

- szögezte le.

Krajniak hozzátette: a világjárvány okozta krízis ellenére idén csak 4300 munkahely felszámolását helyezték kilátásba tömeges elbocsátások formájában, de ezeknek a munkahelyeknek a két harmadát is sikerült megmenteni a bevezetett intézkedések által. A valóságban tehát csak 1535 dolgozó veszítette el az állását. A miniszter hozzátette: folyamatosan nő a munkalehetőségek száma.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.