2022. november 23., 18:58

A lakosság több mint nyolcvan százalékát nyugtalanítja az orvosok tömeges felmondása

A lakosság 83 százaléka aggódik vagy nagyon aggódik, hogy az orvosok tömeges felmondása miatt hogyan lesz biztosítva az egészségügyi ellátás, a legnagyobb arányban az 55 évnél idősebb korosztály.

egészségügy, orvos, kórház, orvosi rendelő
Fotó: freepik.com

Erről az NMS Market Research Slovakia készített reprezentatív felmérést november 18-a és 22-e között 1027 megkérdezett bevonásával – tájékoztatta a TASR-t Denisa Lakatošová, az ügynökség munkatársa.

Az orvosok felmondásával a megkérdezettek 48 százaléka ért egyet, nagyobb arányban támogatják a férfiak (53%), mint a nők (43%). A lakosság 42 százaléka viszont helyteleníti a lépésüket.

A megkérdezettek 59 százaléka bízik benne, hogy végül megegyeznek az orvosok az egészségügyi minisztériummal, 21 százalék szkeptikus ezt illetően, 20 százaléknyian pedig azt mondták, fogalmuk sincs, hogyan zárul az ügy.

Csupán a lakosság 7 százalékának nincs tudomása az orvosok tömeges felmondásáról, ők javarészt a fiatalabb generációkhoz tartoznak.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.