2021. január 3., 11:43

A kulturális tárca nem ért egyet az eurós alapok felügyeletének változásával

A Kulturális Minisztérium nem ért egyet az eurós alapok intézményi felépítésének változtatásával, amit a Beruházási, Regionális-fejlesztési és Informatizációs Minisztérium javasolt. A Kulturális Minisztérium kommentálta Veronika Remišová (Za ľudí)  miniszterelnök-helyettes hivatalának javaslatát.

Nem értünk egyet azzal a szándékkal, amely kihagyná a Kulturális Minisztériumot a folyósítást felügyelő szervek közül.  Jelenleg folyik a benyújtott észrevételek értékelése

- mondta a Kulturális Minisztérium sajtóosztálya.

Novemberben a Beruházási, Regionális-fejlesztési és Informatizációs Minisztérium tárcaközi véleményeztetésre egy javaslatot nyújtott be a közvetítő (folyósító) szervezetek kijelölésére és azok hatáskörére.

Remišová irodája javasolta az eddigi közvetítő szervezetek számának csökkentését. A kultuszminisztérium mellett kihagyná például a regionális önkormányzatokat is.  Azzal érvel a közvetítő szervezetek csökkentése mellet, hogy meg kell változtatni az eddig bonyolult rendszert.

Az egy operatív program végrehajtását biztosító szervezetek széttagoltsága több központi államigazgatási szerv között akadályozta az eurós alapok hatékony merítését.

Az előző programozási időszakban a Kulturális Minisztérium volt az Integrált Regionális Operatív Program 3. prioritási tengelyének - A kreatív potenciál mobilizálása a régiókban - megvalósításának a közvetítő szerve.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.