cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. április 5., 09:38

A Középiskolák Diáktanácsa egyetért a mobil betiltásával az alsó tagozaton

A Középiskolák Diáktanácsa (ŠRSŠ) egyetért a mobiltelefonok általános tilalmának bevezetésével az alapiskolák alsó tagozatán.

mobil
Fotó: Pixabay.com

A középiskolákban nem látja szükségesnek az általános tilalmat - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Viliam Dominik Ďuraš, az ŠRSŠ elnöke.

Ďuraš tájékoztatása szerint

a diáktanács nem látja szükségét a középiskolai általános tiltásnak, az indoklás szerint például azért, mert a középiskolások zöme többnyire elég érett ahhoz, hogy megfelelően tudja használni az iskolában a mobiltelefont, és felelősségteljesen tudják használni a készüléket a tanulás során.

A technológia hatékony és megfelelő használatát szerintük meg kell tanulni, hogy később, amikor már dolgozni fognak, megfelelően tudják használni a mobiltechnológiát.

Minden iskolának megvannak az igényei és a sajátosságai, ezért a mobileszközök használatáról szóló döntést az iskola vezetésének kell meghoznia, és figyelembe kell venni a tanulók körülményeit és egyéni igényeit

– szögezte le ŠRSŠ.

A diáktanács közölte, Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatási miniszterrel is beszélni fognak a mobiltelefonok használatáról.

Az alapiskolák első, második és harmadik osztályában teljesen megtiltanák a gyerekeknek a mobiltelefonok használatát az iskola területén.

A negyedik osztálytól kivételt tehetnek, ha a tanterv (ŠVP) szükségessé teszi a mobiltelefon használatát. Hatodiktól használható a mobil, ha a tanterv előírja, vagy ha a pedagógus kivételt tesz – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Tomáš Drucker oktatási miniszter.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.