2022. május 2., 18:37

A kormánypártok felszólították a Smert, hogy hagyjon fel a parlamenti obstrukcióval

A kormánypárti képviselők felszólították a Smer-SD-t, hogy hagyjon fel a parlamenti obstrukcióval és tegye lehetővé, hogy fontosabb témákról is tárgyalhassanak, mint a Robert Fico pártelnök vizsgálati fogságba helyezésére vonatkozó kérvény.

Robert Fico
Fotó: Smer-SD facebook

Példaként a lakosságnak nyújtott támogatási javaslatokat hozták fel. A Smer-SD egyetért azzal, hogy meg kell vitatni a drágulás ellensúlyozására vonatkozó tervezeteket, ezért azt javasolja, hogy szakítsák meg a Ficóról szóló vitát.

A Smernek és a Hlasnak fel kell hagynia az obstrukcióval. Az egész egy színjáték, hogy húzzák az időt, még olyan képviselők is felszólaltak, akik eddig soha az életben nem hallatták hangjukat a parlamentben. Ez már komikus, felszólítom őket, hogy hagyjanak fel az obstrukcióval és engedjenek utat az igazságszolgáltatásnak

– írta közösségi oldalán Roman Foltin, az SaS-frakció alelnöke.

Juraj Šeliga (Za ľudí) azt hangoztatta, az embereknek szánt támogatásokról kellene szavazni.

Ott a 13 nyugdíj korábbi kifizetéséről szóló javaslat, a szociális támogatások, és még számos fontos téma, amelyeket nem tudunk megvitatni, mert önök körbe-körbe ismétlik ugyanazt, hogy húzzák az időt

– üzente az ellenzéknek Šeliga.

A vitába bejelentkező ellenzéki képviselőket felszólította, hogy

mondjanak le a felszólalási lehetőségükről és ne nyújtsák tovább a Ficóról szóló vitát.

A Smer-SD azzal egyetért, hogy azonnal kezdjük meg az óriási drágaság ellensúlyozására vonatkozó javaslatok megvitatását

– írta a közösségi hálón a párt, és emlékeztetett, hogy rendkívüli ülés összehívását javasolta ebben a témakörben,

de a kormánypártok ezt nem tették lehetővé.

A Smer-SD ügyrendi javaslatot akar előterjeszteni, hogy szakítsák meg a Ficóról szóló vitát és tárgyaljanak a támogatásokról.

A parlament csütörtökön (április 28.) kezdett vitázni a Robert Fico kiadatásáról szóló ügyészségi kérvényről, és kedden (május 3.) kellene folytatni azt. Még 25, írásban bejelentkezett felszólaló van hátra, utána pedig szóban is bejelentkezhetnek a vitába a képviselők.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.