A kormányfő örül, hogy megoldódott a népszavazás alkotmányosságának kérdése

2021. július 7., 20:30
ma7 | TASR

Eduard Heger miniszterelnök közölte, örül, hogy megoldódott a választási ciklus lerövidítéséről szóló népszavazás alkotmányosságának kérdése. Kijelentette, tiszteletben tartja az Alkotmánybíróság döntését. Az ellenzéknek az alkotmány módosítására irányuló törekvését szerinte az motiválja, hogy félnek az ország megtisztulásától.

Eduard Heger
Fotó: TASR

„Támogatom a jogállamiságot, és tiszteletben tartom az Alkotmánybíróság döntését. Örülök, hogy megoldódott ez a kérdés, és világos szabályok vannak ezen a téren is" - mondta a miniszterelnök. Szerinte az ellenzék alkotmánymódosítási törekvéseit azt mutatják, hogy nem tud megbékélni a parlamenti választás eredményével.

 „Ez annak a jele, hogy egyre jobban félnek Szlovákia megtisztulásától, és mindenáron vissza akarnak kerülni a hatalomba"

- tette hozzá.

A választási ciklus lerövidítéséről szóló népszavazás nincs összhangban az alkotmánnyal - tájékoztatott szerdán Ivan Fiačan, az Alkotmánybíróság elnöke a taláros testület zárt ülése után. Zuzana Čaputová azzal fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy a népszavazási kérdés összhangban van-e az alkotmánnyal, és ha igen, hogyan kell eljárniuk az illetékes hatóságoknak egy érvényes népszavazást követően. Több mint 585 ezren írták alá az előrehozott választás megtartásáért indított petíciót.

2021. július 7., 17:00

Matovič kiakadt Čaputovára, mert az megfúrta az előrehozott választásról szóló referendumot

Az egyszeri újságírónak mostanában kevés szórakoztató témával szolgáló ex-kormányfő hosszabb (ez nála egy-két hét) szünet után újra kitett magáért, egészen meghökkentő indokkal szállt bele Zuzana Čaputovába. 

Kövesse facebook oldalunkat is!