Matovič kiakadt Čaputovára, mert az megfúrta az előrehozott választásról szóló referendumot

2021. július 7., 17:00
ma7 Pomichal Krisztián

Sok mindent lehet mondani az egykori miniszterelnökre, de, hogy Igor Matovič unalmas figura lenne, vagy ne tudna újra és újra meglepetést okozni, azt nem. Az egyszeri újságírónak mostanában kevés szórakoztató témával szolgáló ex-kormányfő hosszabb (ez nála egy-két hét) szünet után újra kitett magáért, egészen meghökkentő indokkal szállt bele Zuzana Čaputovába. 

matovic
Fotó: TASR/AP

Matovič közösségi oldalán azért bírálta a köztársasági elnököt, mert az szerinte tudatosan rosszhiszeműen járt el, amikor lehetővé tette az alkotmánybíróságnak, hogy megakadályozza az előrehozott választásokról szóló referendumot. Azt a referendumot, amelyet éppen azért tartottak volna meg, hogy leváltsák a kormányát. 

2021. július 7., 15:46

Nem jött össze az ellenzéknek: Nem jó a választási ciklus lerövidítéséről szóló kérdés

Az a kérdés, amelyet a választási ciklus lerövidítését célzó, javasolt népszavazás keretében tennének fel, nincs összhangban az alkotmánnyal.

Matovič szerint, ha az aláírásokat Čaputová "liberális csoportocskája" gyűjtötte volna, biztosan eszébe sem jutott volna kikérni róla az AB véleményét, illetve lehetőséget adni a taláros testületnek, hogy megállítsa a folyamatot. 

Azt mondta volna, állítja az ex-kormányfő, hogy az embereknek igenis joguk van kinyilvánítani az akaratukat, neki pedig joga van kihirdetni a referendumot, amely az előrehozott választásokról döntött volna. 

Aljas és becstelen. Hatszázezer ember szembe köpése!

- írta közösségi oldalán a politikus, hozzátéve, nem támogatja az előrehozott választásokat, de "mélyen hisz abban", az ellenzék választóinak joga van népszavazáson kifejezni akaratukat.

Kövesse facebook oldalunkat is!