2020. november 10., 17:06

A KDH azt szeretné, hogy a kormány bővítse a részvételi lehetőséget a miséken

A parlamenten kívüli KDH felszólítja a kormányt, hogy az egyházakkal folytatott párbeszéd során találjon racionális megoldást a nagyobb számú istentiszteletek biztosításra.

Fotó: TASR

A KDH szerint a hat fősre csökkentett létszám miatt gyakorlatilag lehetetlen istentiszteletet, illetve misét tartani, ezért a szigorúbb higiéniai óvintézkedések betartását szorgalmazzák.

A KDH elnöke, Milan Majerský hangsúlyozza, az istentiszteletek és a kulturális események nem lehetnek a kormány részéről elhanyagolva. Szerintük a járványhelyzet megfelelő kezeléséhez és az egészség megőrzéséhez ugyanúgy hozzátartozik az is, hogy az emberek megtapasztalhassák a szellemi és társadalmi életet.

A kereszténydemokraták arra emlékeztetnek, hogy az emberek számára a fizikai mellett a szellemi egészség is ugyanolyan fontos.

Igor Matovič (OĽaNO) kedden az éttermek tulajdonosain és a kulturális szervezetek vezetőin kívül az egyházak képviselőivel is találkozik, hogy a járványhelyzet miatti problémákról és a jövőbeli segítségnyújtásról beszéljenek.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.