2021. szeptember 22., 08:34

A jogállamiságot vizsgálják Szlovákiában az EP-képviselők

Szeptember 21-én Pozsonyba érkezett az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) európai parlamenti képviselőiből álló küldöttsége, hogy értékelje a jogállamiság alapelveinek betartását Szlovákiában.

LIBE
Fotó: facebook.com/europskyparlament

Az EP-képviselők kedden találkoztak Ján Kuciak és Martina Kušnírová családjaival, a civil szervezetek és az újságírók képviselőivel, az Europol képviselőivel és Daniel Lipšic különleges ügyésszel.

A delegáció látogatásának célja, hogy felmérje a Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatos folyamatban lévő büntetőeljárást, a tervezett szlovák igazságszolgáltatási reformot, az újságírók és a bejelentők védelmét szolgáló intézkedéseket, valamint a médiaszabadság állapotát az országban.

A látogatás részét képezi a jogállamiság folyamatos nyomon követésének az Unióban. A delegáció tagjai Sophie in 't Veld, Elena Yoncheva, Clare Daly, Vladimír Bilčík, Annalisa Tardino, Patryk Jaki és Sergey Lagodinsky európai parlamenti képviselők.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.