2021. október 8., 14:31

A földművelési tárca szerint feleslegesen kelt pánikot a SMER, nem kerül idegen kézbe a szlovák termőföld

Ahogy arról korábban beszámoltunk, rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezte a SMER-SD a héten kirobbant földvásárlási ügy miatt. A földművelésügyi tárca illetékesei szerint azonban semmi ok a pánikra.

Robert Fico
Fotó: TASR

A tárca sajtóosztálya álat kiadott közlemény szerint az ellenzéki párt teljesen feleslegesen kelt pánikot. Azt írják, a magyar és szlovák külügy már egyeztetett arról, hogy a jövőben csak a másik fél tudtával érkezik majd határokon átnyúló támogatás. 

A szlovák termőföldet saját nemzeti kincsünknek és örökségünknek tekintjük, amelynek védelmét ezekben a turbulens időkben is törvényileg erősítjük. Ezzel kapcsolatban (...) a miniszter elrendelte, hogy vizsgálják meg a mezőgazdasági telkek örökléséről szóló 140/2014-es törvényt

Ficóék még csütörtökön jelentették meg, hogy rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik azért, hogy a kormány elmondhassa, mit tesz az idegen államok szlovákiai földvásárlása ellen. "Orbán Viktor egy erős, tapasztalt politikus, aki érti, Szlovákiát nem kormányozza senki. Tudja, most van itt az ideje, hogy átültesse a magyar érdekeket. (...)" Fico azt mondja, 400 millió eurós alap állhat a magyar kormány rendelkezésére, hogy földet vásároljon belőle Szlovákia területén.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.