2020. január 30., 17:01

Ezúttal Pozsonyivánkán vizsgálódott környezetszennyezés miatt a rendőrség

A szenci járásbeli Pozsonyivánkán, a helyi hulladéklerakó területén tart vizsgálatot a rendőrség környezetszennyezés gyanúja miatt – tájékoztat weboldalán a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság.

környezetszennyezés Pozsonyivánka
Fotó: OZ Triblavina

„Csütörtök reggel vonult ki a rendőrség a Pozsonyivánka kataszterében lévő területre illegális hulladéklerakás és környezetszennyezés gyanúja miatt” - közölte a rendőrség, és hozzátette, amint a nyomozás lehetővé teszi, részletesebb tájékoztatást adnak az ügyről.

A Triblavina Polgári Társulás azt írja weboldalán, hogy

a rendőrség egy illegális hulladéklerakathoz vonult ki, ahonnan hulladékot szállítottak a D4-es autópálya építéséhez.

A hulladék-feldolgozó cég a Triblavina állítása szerint csődeljárás alatt áll. „Végre reagált a rendőrség a feljelentésünkre, amelyet a pozsonyivánkai Abask Recycling területén zajló illegális hulladéktárolás miatt tettünk" – fogalmazott a polgári társulás.

A civil szervezet állítása szerint a területen törvényellenesen bányászták ki a sódert egészen a talajvíz szintje alatti rétegig, majd hulladékot szórtak a kiásott gödörbe.

„A többi, Pozsonyból ide hordott hulladékot pedig újrahasznosított anyagként adták el a D4-es autópálya építéséhez" – állítja a Triblavina.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.