2020. szeptember 23., 11:54

Budaj: A közbeszerzések vizsgálata továbbra is folyik a pozsonyi Vízgazdálkodási Vállalatnál

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) továbbra is vizsgálja azt a gyanút, mely szerint a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP)  pozsonyi fiókja az elmúlt időszakban eszközbeszerzések során manipulálta közbeszerzéseket. A szerdai kormányülés előtt Ján Budaj (OĽANO) környezetvédelmi miniszter nyilatkozta ezt a TASR számára.

201610311342370.budaj.jpg
Nem utasították el a bűnügyi feljelentést, de nincs információnk a vizsgálat jelenlegi állásáról, amit megértünk, tekintettel arra, hogy folyamatosan új esetek jelennek meg és új razziák történnek. Türelmesen várjuk a nyomozás feljeleményeit

- mondta a környezetvédelmi miniszter. Az SVP által a vitatott közbeszerzés során megszerzett és nem a beszerzés céljának megfelelően felhasznált eszközökkel kapcsolatban Budaj emlékeztetett arra, hogy Hok Róbert, az SVP új igazgatója koncepciót készít az SVP további működéséről, "hogyan lehetne egy nem hatékony és elavult társaságot hasznossá változtatni". Budaj a későbbiekben ismertetni akarja a projekttel a nyilvánosságot.

Augusztus közepén Budaj bejelentette, hogy az állami vállalatnak 5 240 436 eurót vesztesége keletkezett pozsonyi kirendeltség gyanús közbeszerzéséből.

A minisztériumi ellenőrzésre hivatkozott. A veszteséget 2019-ben okozhatták, amikor eszközöket vásároltak - aprítókat és egyéb tartozékokat a dévényi kőfejtőbe, úszó kotrókat a farkastoroki a dunai üzem számára, valamint egy komp beszerzésénél.

Jozef Dúcz, a pozsonyi SVP volt igazgatója cáfolta a vádakat. Kijelentette, hogy a cég nem szenvedett kárt, és kész együttműködni az ellenőrző hatóságokkal, de jogi lépéseket is fontolgat névének tisztázására.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.