2022. június 9., 19:03

Az EU 2035-től leszámolna a fosszilis üzemanyaggal működő autókkal, de korai még temetni a belső égésű motort

Szinte példátlan gyorsasággal futott végig az interneten, hogy az Európai Unió parlamentáris testülete, az Európai Parlament alig egy évtizeden belül "betiltja" a fosszilis üzemanyagokat használó új autók forgalmazását. 

dugó
Fotó: TASR/AP
Képünk illusztráció.

Bár az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos brüsszeli intézkedéseket nem lehet eleget bírálni, meg is tesszük elég gyakran, az aktuális hír, ahogy mondani szokták, nem bontja ki a valóság minden szeletét. Bár az Európai Parlament (a Bizottsággal és az Európai Unió Tanácsával együtt) valóban az Unió törvényhozó hatalmi ágát képviseli, de

nem igaz, hogy 2035-től biztosan eltűnnek a fosszilis üzemanyagot használó autók a szalonok bemutatótermeiből.

Pontosabban, ha így is lesz, az nem az aktuális EP-döntésen múlt, azzal együtt sem, hogy a brüsszeli nagyeszűek agyának hátsó udvarában valóban sokat pörög a kérdés. 

A részletek egyébként is homályosak, a Reuters például arról ír, "eladni" nem lehet majd 2035 fosszilis üzemanyagot használó autót, de néhol, valószínűleg helytelenül, "regisztrációs tiltást" emlegetnek.
Lássuk, mi történt!

Az EP még szerdán szavazta meg annak az Európai Bizottság által tavaly júliusban elkészített tervezetnek a támogatását, amelynek értelmében 2035-től egyáltalán nem lehetne új, fosszilis tüzelőanyagot használó autót eladni az Európai Unió tagállamaiban.

A részletek ugyan még elég homályosak, de jelen formájában mindez a használt autók kereskedelmét nem érintené, a benzines és dízelüzemű, már eladott autók továbbra is használhatóak lesznek. Ezzel együtt némi malíciával állapítjuk meg, nehezen elképzelhető, hogy, hacsak nem oszlik Brüsszelben a Nyugat-Európára egyre jellemzőbb káros miazma a levegőből, addigra ki ne tiltanák még az akárhányadik EURO-normának megfelelő autókat is az utakról.

Ugyan volt némi vita körülötte, de végül nem a forgalmazást 90%-kal visszavető változást fogadták el, hanem a teljes tilalmat.

A tervezet ugyanis azt mondja, 2035-re 100%-kal kell, hogy csökkenjen az új autók COkibocsátása. Könnyen belátható, ez egyet jelent a fosszilis üzemanyagot (benzin, gázolaj) használó új autók eladásának teljes betiltásával. Összesen 339 képviselő támogatta a döntést, 249 ellenszavazat és 24 tartózkodás mellett.

Az EP-s bürokraták ettől remélik, hogy hozzájárul az egyébként 2030-ra belőtt terv eléréséhez, azaz 1990-es károsanyag-szint 55%-os csökkentéséhez (az egyik holland képviselő 70(!!!)%-ot igyekezett kiharcolni). Ez az Irány az 55%!-ként ismert tervezet, amely 2050-re már teljes karbonsemlegességet ír elő. Akit bővebben érdekel a csomag, az Európai Tanács oldalán magyar nyelven is talál tájékoztatót

Érdemes tudni, hogy a közösség összkibocsátásának 25%-át adja a közlekedési szektor, ebből az autók összesen 12%-ot. Arról egyelőre nincs szó, hogy kizárólag elektromos vonatok, buszok és nyergesvontatók közlekedjenek az Európai Unió útjain (és sínpárjain), de félő, hamarosan ez is eszébe jut valakinek.

A hírek szerint egyébként szerencsések vagyunk, hogy "ennyivel" megúsztuk. A zöldfrakció ugyanis megpróbálta 2030-ra előrehozni a határidőt, míg a jobboldali frakciók igyekeztek volna nagyobb mozgásteret és megengedőbb határidőket kiharcolni. Nem sikerült...

Ennyi volt?

Nem! A hírről elsőként beszámoló Reuters sem győzi elégszer hangsúlyozni, a döntés nem végleges. A szerdai szavazás ugyan egyértelműen megerősíti az EP álláspontját, de az utolsó szó az EU-s tagállamoké. A következő hónapokban, években rengeteg egyeztetés zajlik majd Brüsszel és a tagállamok között, összeméri erejét a zöldlobbi az autósokéval, brüsszeli bürokrata a tagállamok képviselőivel.

Jelen állás szerint teljesen elképzelhetetlen, hogy 13 éven belül, pláne egy példátlan gazdasági válsággal a nyakunkon, reális cél legyen a hagyományos autók teljes kiszorítása.

A következő lépés gyanánt június végéig beérkeznek majd a tagállami álláspontok, s aztán indul egy hosszú folyamat, a hivatalos háromoldalú egyeztetések (formal trilogue meeting), a Bizottság, az EP és az Európai Unió Tanácsának képviselői között. Ez a többfordulós tárgyalási sorozat hónapokig húzódhat majd, de csak reménykedni tudunk, hogy a józan ész győzedelmeskedik a sötétzöld őrület felett.

Az autógyárak megosztottak

Aki autózott mostanában Nyugat-Európában, tudja, az EU legfejletteb régióiban sem teljesen megoldott az elektromos töltőállomások kérdése. Nem működő appok, nem elfogadható bankkártyák, elromlott csatlakozók nehezítik az elektromos autósok életét és bár idő még van elég, a hőn áhított cél egyelőre elérhetetlennek tűnik. Más kérdés, hogy ez nem különösebben zavarja ilyenkor a döntéshozókat. Látjuk ezt a szankciók kapcsán elégszer.

Vannak autógyárak, mint a Ford vagy a Volvo, amelyek korábban is egyértelműen támogatták a belső égésű motorok gyártásának leállítását, a VW-konszern például szintén beadta a derekát, de a Reuters által idézett források szerint a nagyhatalmú német autóipari szövetség, a VDA például kifejezetten ellene van a döntésnek, mondván teljesen ellehetetlenítheti az alacsony CO2 kibocsátással járó üzemanyagok fejlesztését.

Egy másik szűk keresztmetszet lehet az elektromos autók gyártásában különösen sokat használt félvezetők piaca. Igaz ugyan, hogy tavaly már az összes EU-ban eladott új autó 18%-a elektromos vagy plug-in hibrid volt,a  COVID-járvány sújtotta ellátóláncok rengeteg problémát okoztak, egyszerűen nem érkezett elég alkatrész Kínából. Egy teljesen elektromos autóra átállt piacon egy-egy ilyen döccenő óriási károkat okozhat. A BMW vezérigazgatója, Oliver Zipse pedig veszélyesnek nevezte az elhamarkodott döntést az ellátóláncok, illetve a piaci viszonyok törékenysége miatt és azt szorgalmazza, "félidőben" kerüljön sor egy újabb egyeztetésre, amelyen áttekintik, van-e bármi realitása a 2035-ös célnak. 

2035, a bűvös szám. Nem az Európai Unió az egyetlen régió, amely hasonlóban gondolkodik. Kalifornia államban áprilisban kavart nagy port egy hasonló elképzelés, míg Nagy-Britannia szintén hasonló lépésre készül, igaz ott már 2030-as határidő is szóba került.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.