lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2024. február 13., 18:36

A vadászok öt év alatt 1250 tonnányi hulladéktól szabadították meg a természetet

A Szlovák Vadászkamara Vadászati és Környezetvédelmi Bizottsága a HALALI televíziós magazin szerkesztőségével együttműködve 2019-ben felhívást hirdetett Tiszta vadászterület = tiszta természet címmel. Az első évben a vadászok a felhívás kevesebb mint 3 hónapja alatt közel 250 tonna hulladékot gyűjtöttek össze. Tavaly ez az érték már meghaladta a 400 tonnát. A Tiszta vadászterület = tiszta természet kezdeményezés elindítása óta közel 250 szervezet vett részt egy vagy több alkalommal az eseményen. A sikeres 5 év alatt a vadászok összesen több mint 1250 tonna hulladékot gyűjtöttek össze.

Szlovák Vadászkamara
Fotó: Szlovák Vadászkamara

A kezdeményezés nemcsak a vadászok körében örvend egyre nagyobb népszerűségnek, hanem ez az egyik olyan tevékenység a vadászat kapcsán, amelyben a lakosság, a gyermekek, az iskolák, az önkormányzatok és a településeken működő valamennyi önkéntes szervezet nagy örömmel vesz részt. 

A sikeres brigádmunka után a vadászok ízletes vadételeket készítenek a résztvevőknek, foglalkozásokat tartanak és apró ajándékokkal kedveskednek a gyerekeknek. Öt év alatt több mint 14 000 ember vett részt ezeken a rendezvényeken, és a tevékenység évről évre egyre népszerűbb.

2024-ben, február 1-jétől december 31-ig a Szlovák Vadászkamara meghirdeti a projekt VI. évfolyamát. Akamara a vadászok számára a rendezvény lebonyolítása után 60 euró összegű anyagi hozzájárulást is biztosít a Vadászatfejlesztési Alapból. A hozzájárulás ösztönzésül szolgál a vadászok számára, hogy tudassák a vadászkamarát  a hulladékgyűjtő rendezvények megszervezéséről. Bár ez az összeg természetesen nem fedezi a saját költségeiket, de a frissítőkre, a hulladékgyűjtéshez szükséges üzemanyagra, műanyag zsákok beszerzésére vagy a munkavédelmi felszerelésekre, évente átlagosan 4 000 eurót fizet ki a kamara a vadászatra jogosultaknak. További információkért a részvétel módjáról a Szlovák Vadászkamara weboldalán tájékozódhat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.