2020. március 6., 18:09

Üres stadionban rendezik meg az Eurovíziós Dalfesztivál dániai válogatóját

Nézők nélkül, üres stadionban rendezik meg szombaton a koppenhágai Királyi Arénában az Eurovíziós Dalfesztivál dániai válogatóját, mivel az új koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására a helyi hatóságok felszólítottak az ezernél több fő részvételével tartandó rendezvények elhalasztására, lemondására.

Dánia Frederiksen
Fotó: ma7
Mette Frederiksen dán kormányfő

A dán válogatóra tízezer jegyet adtak el előzetesen - közölték a szervezők pénteken azután, hogy Mette Frederiksen kormányfő bejelentette az ezer fősnél nagyobb rendezvények elhalasztásának, lemondásának szükségességét.

Dániában 21 új koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak eddig, halálos áldozatot nem követelt a Covid-19 vírus - közölték pénteken a hatóságok.

Németországban is elhalasztottak számos nagyszabású kulturális rendezvényt. A március 27. és 29. közötti hamburgi Beatles-fesztivált augusztus 15-én 16-án fogják megtartani - jelentették be a szervezők. A március 21-re tervezett Arany Kamera-gálát, a német film-és televíziósdíjak átadását november 12-re halasztották.

Ugyancsak elnapolták meghatározatlan időre az indiai szervezők az Indiai Filmakadémia díjainak március végi átadását. A szervezők pénteken jelentették be a Twitteren, hogy a hollywoodi rajongók egészségének és biztonságának az érdekében egyelőre nem rendezik meg a díjátadót.

Megosztás
Címkék