Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2019. december 17., 15:22

Új zsűri A Dal 2020-ban

Új zsűritagokkal és műsorvezetővel indul a dalválasztó-show kilencedik évada februárban.

A tavalyi logó, idén már nem az Eurovíziós Dalfesztivál a cél
Fotó: Mediaklikk

A Duna Televízió jövőre is nézőivel közösen keresi az év magyar slágerét, amelyet 2020-ban egy ország dúdol majd. A műsor készítői jövőre közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik. A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.

Az idei pályázatra minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy A Dal továbbra is fontos katalizátora a magyar könnyűzenei életnek.

A Dal nyertese egyben a Petőfi Zenei Díj "Év Dala" elismerését is megkapja. A kilencedik alkalommal látható dalválasztó show-ban több különdíjat is átadnak majd: "A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója", "A Dal 2020 Felfedezettje" és "A Dal 2020 legjobb akusztikus felvétele" elismerések birtokosa a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is elnyeri.

A Dal 2020 élő adásait február 1-től, szombat esténként, hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión. Az, hogy melyik lesz az év magyar slágere, a március 7-i döntőben derül majd ki.

Jövőre is négytagú zsűri véleményezi a dalokat. Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár másodszor foglal helyet a zsűriben, ahogy Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere is másodszor segíti tapasztalatával A Dal versenyzőit. Hozzájuk csatlakozik Pély Barna Artisjus díjas énekes-gitáros-zeneszerző, akit előadóként már többször láthattunk a műsorban. "Ez Magyarország legnívósabb dalversenye. Olyan dalokat szeretnék a döntőig újra és újra meghallgatni, melyek több generációt is elkápráztatnak, és szerves részei maradhatnak a rendkívül színes zenei kultúránknak. Minden alkalommal a saját tapasztalataim, tudásom és érzéseim szerint a legjobb döntést próbálom majd meghozni. Teljes mértékben együttérzek a versenyzőkkel, hiszen már többször álltam A Dal színpadán" - nyilatkozta. A negyedik zsűritag 2020-ban Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója lesz, aki több fronton is véleményezi majd a fellépőket. "Figyelni fogok a dalszövegre, az előadásmódra, arra, hogy hogyan, milyen magabiztosan mozog az adott előadó a színpadon. Publicistaként és táncművészként ezek mind fontos kritériumok számomra. Természetesen a muzikalitás sem fogja elkerülni a figyelmemet, mivel tízéves korom óta zenére dolgozom, szabályosan fájnak a hamis hangok" - árulta el. Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét a műsorban, így aktív részesei lesznek a dalválasztási folyamatnak.

Fehérvári Gábor Alfréd immár harmadszor vezeti majd a műsort, társa Rókusfalvy Lili lesz, akit először láthatnak majd a nézők A Dal műsorvezetőjeként.  "Közel áll hozzám a zenei világ és örülök, hogy a Petőfi Zenei Díj gála mellett egy olyan színvonalas show-műsor sorozatban is kipróbálhatom magam, mint amilyen A Dal. Freddie-vel vezettünk már együtt műsort, megvolt köztünk az összhang, izgatottan várom a közös munkát!" - mondta Lili.

A műsorvezető páros a december 17-i sajtótájékoztatón jelentette be A Dal 2020 mezőnyébe beválasztott 30 dalt.


A Dal 2020 mezőnye (előadó - dalcím):

Arany Timi - Hurrikán
Berkes Olivér - Visszakér a múlt
Diana - Menedék
Ember Márk - Tovább
Fatal Error - Néma
Heincz Gábor "Biga" - Máshol járunk
HolyChicks - Pillangóhatás
Horus x Marcus ft. Fekete Bori - Tiszavirág
Kies - Az egyetlen
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik - Valamiért
Konyha - Csak szavak
Kökény Attila - Búcsúznom kell
MDC - Más világ
Mocsok 1 Kölykök - Szerelem
Molnár Dániel - Ábránd
Muriel - Kávés
NÁGI - Freedom-Felszállok a gépre
Nagy Bogi - Maradok
Nene - Későre Jár
Pál Dénes - Tudom (Készen állsz)
Patikadomb - Rólad
Rácz Gergő, Orsovai Reni - Mostantól
Takács Nikolas - Csendbeszéd
Talk2night - Veled minden
Tortuga - Mámor tér 3.
Turbo - Iránytű
Varga Szabolcs - Pillanat
Wolf Kati - Próbáld még
YA OU - Légy valaki másnak
Zaporozsec - Találj rám

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.