cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. október 25., 15:37

Szarka Tamás karácsonyi kötettel, lemezzel, adventi naptárral és lemezbemutató koncertekkel készül az idei ünnepekre

Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, költő most elkészült EURÓPA KARÁCSONYA című karácsonyi albumán a legismertebb európai karácsonyi dallamokat öltözteti új köntösbe. A lemezen Szarka Tamás karácsonyi versei is hallhatók Trokán Anna, Rudolf Péter, Pindroch Csaba, Piros Ildikó, Pápai Erika, Földes László Hobo és Ugron Zsolna tolmácsolásában.

adventi naptár
Az Európa karácsonya című lemez gondolata az, hogy mi magyar keresztények nem vagyunk egyedül Európában. Egyenlőre még sok – sok millió kívül – belül gyönyörű keresztény lakja velünk együtt ez a földrészt. Fontos, hogy egymásból is merítsünk erőt. Emellett mindíg érdekes belenézni más európai nemzetek karácsonyi zenei világába, hogy ők milyen dalokkal a szájukon ünneplik sok – sok száz éve az egyik legszebb keresztény ünnepünket

- Szarka Tamás

A koncert anyaga a karácsonyi misztériumot, mint ünnepet, közösségteremtést, hagyományt és az ezekben született újat járja körül. A karácsony, mint a keresztény kultúra legszebb ünnepe ebben a stílusban, ebben a minőségben és ilyen méretekben napjainkban nem került feldolgozásra, felmutatásra.  Világszerte támadják a kereszténységet. Nyugaton egyre erőteljesebben érzékelhetők „keresztényellenes folyamatok”.

A keresztény kultúra felmutatása, egy karácsonyi lemez megjelenése az egyik legbékésebb formája annak, hogy megtaláljuk a közös hangot egymással.

Szarka Tamás zenéje hitünket erősíti, és ez a legtöbb, amit a zene adhat.

Limitált példányszámban jelenik meg Szarka Tamás Mézet ont az ég című exkluzív karácsonyi kötete.

Szarka Tamás 7 éves kora óta ír verseket. 15 éves korában publikált először. Verseit lefordították szlovákra, franciára, németre, angolra.
VÁVÁVÁ című első verseskötete 2000-ben jelent meg, ezt követte az Anonymus utazik 2005-ben, majd az Anonymus kérdez című kötet, mely 2006-ban látott napvilágot.
Első Hangoskönyve 2008-ban készült, melyen versei és novellái Dörner György, Eperjes Károly, Gesztesi Károly, Pápai Erika, Rudolf Péter, Stohl András és Törőcsik Mari tolmácsolásában hallhatók. Több mint száz „Ghymes-dal“ versét írta meg.
Mária című kötete és a Tánc a hóban című kétnyelvű (magyar – szlovák) kötete 2014-ben jelent meg. Második Hangoskönyve (A gyermek és a Korona) 2020. áprilisában jelent meg a Költészet napja alkalmából.

2021. december 1. és 24. között lesz elérhető Szarka Tamás közösségi oldalain az Adventi naptár megtöltve sok – sok virtuális ajándékkal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.