2021. szeptember 17., 17:25

Szabó Gábor - Gypsy Queen

Az egyik kedvenc gitárosom a magyar származású Szabó Gábor, aki az Egyesült Államokban lett ismert zenésszé. A másik nagy kedvencem, Carlos Santana őt tartja igazi tanítómesterének, aki beavatta abba, milyen stílusban és milyen megközelítéssel dolgozza fel zenei ötleteit. Szabó Gábor egyik legismertebb dala a Gipsy Queen, azaz a Cigánykirálynő, amelyet rengeteg jazz-zenész dolgozott fel világszerte.

Szabó Gábor gitár

 Ennek legismertebb feldolgozása azonban Santana – Black Magic Woman című dala, amely az újkori zenetörténet egyik legkiemelkedőbb alkotása. Ha összeállítanék egy százas listát, akkor ez a mű biztosan az élvonalban lenne.

A cigány származású zenész gitárkezelése, az üres húrok tudatos használata a dupla hangzás elérése érdekében teljesen egyedivé tette játékát. Bár nehéz lenne kiemelni egy kedvencet tőle, mert szinte minden szerzeménye egy élmény, most mégis az egyik legismertebb dalát emelném ki kedvcsinálónak.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2021/37. számában.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.