2020. november 17., 19:29

Somló Tamás ma még csak 73 éves lenne

Napra pontosan 73 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot Budapesten az ismert zenész, énekes, gitáros, dalszerző, artista és jogász, Somló Tamás.

Fotó: MTI/Mohai Tamás

Zenészként elsősorban a Lokomotív GT énekeseként, szaxofonosaként és basszusgitárosaként ismerjük, de korábban játszott az Omegában, a Kex és a Non-Stop formációkban is. Az LGT felbomlása után szólókarrierbe kezdett, hat saját lemezt adott ki. Olyan ismert slágereknek, mint pl.az Álomarcú lány, az Annyi mindent nem szerettem még, a Boogie a zongorán ő a szerzője is. Egy tucatnyi hangszeren játszott, de kedvence a szaxofon maradt. Hat éven át külföldön zenélt. A kilencvenes években –hazatérte után– együtt dolgozott Geszti Péterrel, Bródy Jánossal, Zalatnay Saroltával, Koltai Róberttel, Dés Lászlóval, ugyanakkor mindig részese volt az egy-egy koncertre összeálló LGT fellépéseinek is. Sokak meglepetésére 57 évesen jogi diplomát szerzett, ám ezt a tudását már nem tudta életében kamatoztatni

Szórakoztató ember, igazi showman volt, aki nemcsak a rivaldafényt, az élet más szépségeit is tisztelte, értékelte. Imádta az állatokat, a hangszereit, a régiségeket. Nem készült a halálra, még tervei voltak. Ám 2016. július 19-én örökre elment. Zenésztársa, Presser Gábor a gyászhírt ekkép jelentette be a világnak:

Éjjel elment Somló Tamás – vacakabb lett a világ.”

A zenészt, aki még mindig csak 73 éves lenne, a Kozma utcai izraelita temetőben helyezték örök nyugalomra. Ezúton is köszönjük neki mindazt az élményt, amit személyével, tehetségével, zenéjével nekünk, magyar embereknek adott!

Megosztás
Címkék