2020. március 7., 12:19

Placido Domingo nem lép fel Londonban

Közös megegyezéssel visszalépett a londoni Királyi Operaházba meghirdetett nyári fellépéseitől a szexuális zaklatással vádolt Placido Domingo - adta hírül a BBC hírportálja.

Placido Domingo
Fotó: TASR / AP
Archív felvétel

A világhírű spanyol operaénekes a dalszínház Don Carlos előadásában lépett volna színpadra júliusban.

Pénteki közleményében a londoni operaház megerősítette, hogy

az intézményhez „nem érkezett panasz Domingo ellen helytelen viselkedés miatt”, és „megértik a művész visszalépésének okát”.

Mint fogalmaztak: „Placido kiemelkedő énekes és művész, és rendkívül hálásak vagyunk neki az évtizedeken át tanúsított támogatásáért és elkötelezettségéért”.

Az intézmény hamarosan meghirdeti a meghallgatásokat a Domingo távozásával felszabaduló szerepre.

A 79 éves tenor február végén közleményben kért bocsánatot azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg az elmúlt fél évben.

„Tisztelem, hogy ezek a nők végül elég erőt éreztek magukban ahhoz, hogy megszólaljanak. Szeretném, ha tudnák, valóban sajnálom, hogy fájdalmat okoztam, és teljes felelősséget vállalok cselekedeteimért” - idézte akkor több sajtóorgánum a Domingótól kapott dokumentumot.

A tenor októberben lemondott a Los Angeles-i opera főigazgatói posztjáról is, amelyet 2003 óta töltött be, arra hivatkozva, hogy az őt ért vádak lehetetlenné tennék ottani munkáját.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.