cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 18., 19:04

Pentatonix – Bohemian Rhapsody

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

pentatonix
Pentatonix

A modern rock és pop korszakának a múlt század hatvanas éveiben elindult szárnyalása óta elképesztő minőségi ugrásnak lehetünk a fültanúi. A zenei mesterképzés a komolyzenei térfélről átnyargalt a popzenére, így egyre kitűnőbb produkcióknak örvendhetünk.

Ilyen az a cappella műfaja is, ahol a zenei kíséretet is énekhanggal imitálják.

A műfaj egyik legkiválóbb képviselője a Pentatonix énekegyüttes, amelynek a Queen zenekar ma már kultikusnak számító Bohemian Rhapsody című dalfeldolgozása azok számára is különleges zenei élményt nyújt, akik csak egyszerű zeneszeretők, nem zenészek.

A zenész ugyanis figyeli a teljesítményt, az egyszerű hallgató csak érzi, hogy ez tökéletes. A dalhoz készített klipet már 133 millióan tekintették meg a legnagyobb videómegosztón. Ez már nem rétegműfaj, hanem hat és fél perc tiszta zenei élvezet.

Megjelent a MAGYAR7 11. számában. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.