2021. október 21., 09:59

Nemes cselekedet: Több mint egymillió forintot adományozott Szarka Tamás az üldözött keresztények megsegítésére

2020-ban megszületett Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző korszakalkotó, szakrális műve a Missa Missio. A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét és a mű bemutatásával hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez. Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy  erre a tényre is felhívja az emberek figyelmét. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. A Missa Missio  CD eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel Szarka Tamás.

2021-09-21 Szarka Tamás, Missa Missio, koncert, Kassa, kassai dóm
Fotó: Fábián Gergely

Világszerte támadják a kereszténységet, de a magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett. Nyugaton egyre erőteljesebben érzékelhetők „keresztényellenes folyamatok”, a kereszténység támadás alatt áll. A keresztény kultúra felmutatása, egy koncert megvalósítása az egyik legbékésebb formája annak  kifejezésére, hogy megtaláljuk a közös hangot egymással. A koncert után boldogabbak leszünk, jobban figyelünk egymásra és nemcsak magunkat, de a rossz szomszédot is elfogadjuk. A hitünket erősíti Szarka Tamás zenéje és ez a legtöbb, amit a zene adhat.

Idén A NEMZETI ÚJRAKEZDÉS ÉVÉBEN határon túli területek ikonikus történelmi templomaiban is bemutatták a  grandiózus Missa Missiót,  úgy mint a pozsonyi Koronázó templomban, a deáki Katolikus templomban, a kassai Szent Erzsébet Székesegyházban és a prágai Szent Miklós templomban.
2021-09-21 Szarka Tamás, Missa Missio, koncert, Kassa, kassai dóm
Fotó:  Fábián Gergely

A prágai bemutató fővédnöke Dominik Duka a Szent Római Egyház bíborosa, Prágai főegyházmegye érseke és cseh prímás így nyilatkozott a  Missa Missio bemutatója után (2021. szeptember 5.):

Nagy köszönetemet szeretném kifejezni ezért a zenei műért, mert ezen keresztül tudatosult bennem, hogy milyen nagy kulturális és egyben társadalmi erőfeszítést tesz a mai Magyarország, amennyiben szószólójává vált Európának és pártfogója a nyugati keresztény társadalomnak. Köszönöm.“

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kísérőprogramjaként az Esztergomi Bazilikában adta elő Szarka Tamás és zenekara a Missa Missiot.

Szarka Tamás immár második alkalommal nyújtott át pénzadományt a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságnak (első alkalommal félmillió forintot). A Missa Missio  CD eladásából most befolyt 1.023.792 FT az ő  segítségükkel jut el a rászorultakhoz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.