2022. július 18., 18:18

Negyvenhárom éve ugyanazok zenélnek együtt a Karthagóban! Magyar rekordként könyvelték el az együttest

„Ez a nagy dolog!!!!! Íme a Magyar Rekordok Társaság diplomája, amely elismeri és igazolja hazai Guiness Rekordként, hogy a KARTHAGO együttes, hazánkban egyedülállóként, felállította a leghosszabb ideig változatlan tagösszetétellel működő könnyűzenei együttes magyar rekordját!!!! A Diplomát a zenekar minden tagja megkapta, és azt Sebestyén István úr, a Magyar Rekord Társaság Elnöke adta át a hétfői sajtótájékoztatón. Köszönjük szépen!!! a KARTHAGO.”

Karthago

A fenti bejegyzés a KARTHAGO együttes hivatalos Facebook oldalán olvasható.

A zenekar 1979-ben alakult, és pillanatok alatt lett az 1980-as évek egyik meghatározó rockegyüttese Közép-Európában.

Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjük kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból áll. 1979-től ugyanazzal az öt állandó taggal lépnek fel, név szerint Szigeti Ferenc – gitár, ének, zenekarvezető, Takáts Tamás – ének, dob, szájharmonika, Gidófalvy Attila – billentyűk, ének, gitár, Kocsándi Miklós – dob, ének, Kiss Zoltán Zéro – basszusgitár, ének.

Ezt a teljesítményt díjazta a Magyar Rekordok Társasága. Népszerűségük 43 éve töretlen.

A Felvidékre is gyakorta járnak, ahol rajongótáboruk mindig szívesen üdvözli őket. Legközelebb július 23-án, Taksonyon lépnek fel.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.