Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. április 6., 19:31

Nagyszombaton ünnepi adással folytatódik A Dal

A Dal – húsvéti válogatásban A Dal 2023 zsűritagjai az ünnepkörhöz kapcsolódó személyes élményeiket, családi hagyományaikat osztják meg a nézőkkel. Emellett a korábbi évadok versenydalaiból és extra produkcióiból összeállított – az ünnephez illeszkedő hangzású és hangulatú – dalcsokor gondoskodik a hangolódásról.

A Dal - húsvét 2023
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: MTVA

A Duna dalversenye különleges ünnepi adással készül nagyszombatra.

A húsvéti hagyományokat bemutatva Wolf Kati a tojásfestésben mélyed el Hollókőn, Egri Péter a néptánctudását tökéletesíti, Ferenczi György a természet vad virága lesz – stílusosan – egy rackafarmon Lajosmizsén, Mező Misi pedig a zsámbéki Premontrei kolostor romjai között mesél a kereszténység legnagyobb ünnepéről és hitéről.

A műsorban az ünnephez illeszkedő hangulatú és hangzású dalválogatást hallhatnak A Dal korábbi évadainak versenydalaiból és extra produkcióiból.

Az összeállításban is megjelenik a dalverseny védjegyének számító műfaji sokszínűség.

A többi mellett elhangzik az Olyan szép Fóris Ritától, a Meggyfa Horváth Tamás előadásában és A Dal 2019 győztes Az én apám Pápai Jocitól. Míg az extra produkciók közül Tóth Gabitól a Hosszú idők, Szőke Nikoletta, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert előadásában az Életre kel, valamint az ítészek dalai.

Mindezek mellett a Duna karácsonyi zenés-verses műsorából, az Ünnepeltből is felcsendül egy dal a szombaton 19:40-től jelentkező A Dal – húsvéti válogatásban.

A Dal 2023 húsvét után, április 15-én 19:35-től az első akusztikus elődöntővel és tíz versenydallal folytatódik „Az Év Dala 2023” címért.

A Dal – húsvéti válogatás szombaton 19:40-től a Dunán!

egri-peter_a-dal-husveti-valogatas-kreativ
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.