2020. február 16., 12:51

Nagy meglepetésekkel zárult A Dal 2020 utolsó válogatója

Szombat este lezajlott a magyarországi A Dal 2020 harmadik válogatója, ezzel pedig összeállt az idei elődöntős mezőny. Az utolsó körben Kökény Attila, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik, Ember Márk, a Turbo, a Tortuga, illetve Rácz Gergő és Orsovai Reni párosa is közelebb került a győzelemhez - a nyertes 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

Tortuga
Fotó: Csudai Sándor
A Tortuga együttes

A 2018-ban alapított Tortuga együttes nem gondolta, hogy bejuthat a legjobbak közé, mint az adás után fogalmaztak, úgy érezték, hogy az esélytelenek nyugalmával állnak a színpadon.Szinte biztosak voltunk benne, hogy nem jutunk tovább.Aztán euforikus állapot, óriási öröm volt" - idézték fel, mit éreztek a továbbjutáskor. A Mámor tér 3. című dallal lenyűgözték a zsűrit, ezt pedig egy bulival ünnepelték meg az élő adás után.

A hat továbbjutó közt volt Kóbor Zsóka és Polgár Patrik is, akik szintén nem gondolták, hogy helyük lehet a legjobbak közt. Pély Barna hiányolta a dalból a lendületet, várt volna egy kis energiát. A duó szerint jogos a kritika, megfontolják az elhangzottakat, dolgozni fognak a dalukon.

Rácz Gergő melegítőben lépett színpadra, amit a műsorban Nagy Feró szóvá is tett - erre a A Dal Kulisszában így reagált:

Egyfajta felszabadultságot ad, hogy az ember az otthoni dolgait viszi a színpadra.Nyilván be is ugranak az otthoni dolgok, ez pedig ad egy komfortérzetet. Ezt a ruhát nagyon szeretem, apukám minden reggel ilyenben futott, amikor kicsi voltam" 

- mondta. Az énekes szerint nagyon jó élmény volt, hogy magyar dallal, a saját szerzeménnyel juthatott be a műsorba.

Nagy Feró
Fotó:  Csudai Sándor
Nagy Feró, az egyik zsűritag

Ember Márk is szépen szerepelt, a műsor után elmondta, hogy meglepődött a bejutáson, mivel nagyon erős volt a mezőny.

Olyan énekesek és zenekarok léptek fel, akiket gyerekkoromban csodáltamKökény Attilával például együtt öltöztem. Még nem nagyon fogtam fel, de köszönöm mindenkinek"

- mondta.

Nagy Ferónak hiányzott valami a dalból, az énekes szerint egy jó kis rockos, gitáros részt kereshetett, de ezt nem biztos, hogy be tudja építeni. Viszont meglepetésekkel készül, egész más feldolgozásban is hallhatják majd a nézők a dalát.

A harmadik válogatóban ott volt Biga, Berkes Olivér, az MDC és Diana is, ők azonban nem kerültek be az elődöntőbe. A Turbo viszont nagyon jól teljesített, ők kapták a legtöbb dicséretet a stúdióban a zsűritől.

Csodálatos pontokat kaptunk, elképesztő, hogy a zsűri ilyen pozitívan és nyitottan állt hozzánk. Köszönjük a bátorító és szép szavakat!"

- mondták.

A jövő héten az elődöntővel folytatódik a show, az előadók akusztikus feldolgozásokkal készülnek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.