lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2020. október 14., 11:09

Megjelent Szarka Tamás Missa Missio című grandiózus szakrális műve. Hallgasson bele! - VIDEÓVAL

Korszakalkotó, grandiózus szakrális művet komponált Szarka Tamás.

Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző megkomponálta Missa Missio című miséjét. A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét és bemutatásával hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez.

Szarka Tamás 2012-ben  megírta a Mária musicalt. A mű Szűz Mária életének azon szakaszát jeleníti meg, amikor sorsának értelmét, Jézust szíve alá álmodja, majd leányanyaként menekülni kényszerül. Ebben csak József a támasza és a kitaszítottságában, kilátástalanságában növekvő hite. Szarka Tamás elementáris erejű zenéjében és költői képeiben a megálmodott valódi magyar Mária-történet bontakozik ki. Zenéje közép-európai és balkáni elemeket ötvöz, ugyanakkor erősen magyar folklorisztikus hagyományokra épül. A darab nagy sikert aratott a Debreceni Főnix Csarnokban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon és a Budapesti Nemzeti Színházban is.

Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy  erre a tényre is felhívja az emberek figyelmét. Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van.

- áll a Szarka Tamás Produkció közleményében.

A CD eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlja fel Szarka Tamás. A pénzadomány a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága segítségével jut el a rászorultakhoz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.