2022. március 26., 09:55

Meghalt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa

Ötvenéves korában elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters rockegyüttes dobosa – jelentette be az együttes.

Taylor Hawkins
Fotó: Getty Images

A Foo Fighters jelenleg Dél-Amerikában turnézik, pénteken este a Kolumbiában, Bogotában megrendezett Festival Estereo Picnic fellépői lettek volna, azonban Hawkins halála miatt nem álltak színpadra – írja a Guardian.

A halál okát nem közölték, Hawkinsra a szállodai szobájában találtak rá.

Az együttes a Twitteren az írta, Hawkins korai és tragikus elvesztése mélyen lesújtja őket, de Hawkins zenei szelleme és mindenkire átragadó nevetése örökké velük marad. Együtt gyászolnak a zenész gyermekeivel, családjával, ezért kérik, hogy magánéletüket kezeljék most a legnagyobb tisztelettel.

Taylor Hawkins a Foo Fighters 28 éves fennállása alatt 25 évig dobolt az együttesben, miután 1997-ben William Goldsmith helyére került. 

A Foo Fightersen kívül voltak egyéb projektjei is, például 2007-ben a Live Earth projektben játszott a Queen együttes dobosa, Roger Tylor, és a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith mellett is. Ezen túl közreműködött Slash 2010-ben megjelent szólólemezén is.

A Foo Fighters eddig háromszor lépett fel Magyarországon: először 1997. augusztus 20-án a Sziget Fesztiválon, ekkor Hawkins már az együttes tagja volt, tavasszal lépett be a zenekarba. Majd 20 évre rá, 2017. június 26-án a Papp László Budapest Sportarénában. Harmadjára újra a Szigeten, 2019. augusztus 13-án, a fesztivál utolsó napján. A Nagyszínpad utolsó fellépői voltak, gyakorlatilag mind a mai napig, hiszen azóta a koronavírus-járvány miatt nem is rendezték meg a Szigetet.

Az utóbbi évek Foo Fighters koncertjeinek bevett szokása volt, hogy a dobos Hawkins helyet cserélt Dave Grohl énekessel - aki korábban a legendás Nirvana zenekar dobosa volt - s ebben a felállásban adták elő a Queen és David Bowie közös slágerét, az Under Pressure című dalt. 

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.