Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2022. augusztus 26., 16:13

Meghalt Hana Zagorová – VIDEÓVAL

Hosszan tartó súlyos betegség után hetvenöt éves korában elhunyt Csehország egyik vezető táncdalénekesnője, Hana Zagorová. Szövegíróként, színésznőként és moderátorként is dolgozott.

Hana Zagorová
Fotó: TASR

A különleges hangú előadóművész születése óta vérbetegséggel küszködött, amit azonban jól tudtak kezelni. A koronavírus-járvány első hullámában maga is elkapta a betegséget, amiből csak nehezen épült fel és csontritkulás is gyötörte.

Készült a nagy visszatérésre, ám egyre súlyosbodó állapota ezt nem tette lehetővé számára. Az utóbbi hónapokban sokat volt kórházban. Férjével, a kassai, magyar származású Štefan Margita operaénekessel nagy harmóniában éltek és végig optimistán nyilatkoztak a felépülésével kapcsolatban.

Hana Zagorová tehetségét bizonyítja, hogy kilencszer nyerte el az Aranycsalogány díjat (Zlatý slávik).

A magyarok közül hangját legtöbben a Mentők című sikeres csehszlovák sorozat betétdalából, az Én időmből (Můj čas) ismerhetik, amit Petr Kotvalddal és Stanislav Hložekkel énekelt.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.