2019. december 11., 10:02

Mantrafunk – Új Estendøn-dalok

2019. december 8-án jelent meg az Estendøn zenekar legújabb EP-je, így újabb öt dallal kedveskedtek hallgatóiknak.

Fotó: Čepec László

Tartalmas év áll a zenekar mögött, ugyanis 21 koncertjük mellett a RiverFlow Studio falai között is sok időt töltöttek. A Mantrafunk címet viselő lemez dalai egyelőre a zenekar YouTube-csatornáján érhetőek el, de napokon belül már a legismertebb zenei streaming oldalakon is hallgatni lehet majd a friss felvételeket.

A Jahusszancs című első lemezük dalai is a zenekar sokoldalúságát bizonyították; még inkább így van ez az új dalok esetében. A rockzenébe oltott funk, jazz, swing vagy világzenei elemek, vagy a hegedűjátékban megjelenő, Bachra és Paganinire utaló zenei megoldások izgalmas perceket okozhatnak a hallgatóknak. A dalszövegekben is érdemes mazsolázgatni, ugyanis a dalok lírai hangulatán túl irodalmi intertextualitás is fellelhető a sorok között.

A zenekar tagjai nagyon kritikusak önmagukkal szemben, elmondásuk szerint sokkal tudatosabban szeretnének felkészülni a harmadik EP dalainak felvételére.

Az idén még két koncertet ad az Estendøn. Ezekre már csak azért is érdemes ellátogatni, mert a következő fél évben nem láthatjuk a formációt színpadon. Ennek ellenére hallani fogunk róluk, hiszen 2020 elején CD és vinyl formátumban is megjelenik a Mantrafunk című középlemezük, februárban pedig bemutatják a Körökben című dal klipjét, amit Molnár Csaba rendezett.

A zenekar lemezbemutató turnéjának következő állomása a dunaszerdahelyi NFG klub lesz, ahol december 14-én zenélnek majd. Ezt követően már csak december 21-én hallhatjuk a formációt, amikor székhelyén, Farnadon tartja meg évadzáró koncertjét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.