2022. június 12., 13:58

Kulturális ajánló: Placebo - Meds

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

placebo
Fotó: Archívum

A brit alternatív zenei szcéna előadója a Placebo zenekar, amelynek jellegzetes, gitárokra épülő stílusát sokan próbálták már lemásolni, de minek a másolat, ha van eredeti is, szokták mondani zenei körökben.

Az 1994-ben Londonban alakult rockbanda két meghatározó alakja részben belga, részben svéd származású, talán ez is közrejátszott abban, hogy a hagyományos brit zenei felfogástól eltérő stílusukkal kiemelkedtek az akkoriban gombamód szaporodó alternatív bandák közül.

A 2006-ban megjelent Meds című dal nem szokványos hangvételű, Ady szavaival élve „Elbocsátó szép üzenet”, s a refrénben azt kérdezgeti az énekes, hogy „Bébi, elfelejtetted bevenni a gyógyszeredet?” Azt hiszem, nem kell hangsúlyozni, miről szól a dal, bár a „csak a szépre emlékezem” gondolattal is nyugtatgatja magát a szövegíró. A grunge stílusban daráló gitárjáték lüktetve vonul végig a dalon. Relaxációra nem alkalmas a dal, ezt véssétek az eszetekbe.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.