cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. április 23., 11:51

Közös énekléssel és tánccal erősítsük a magyarság összetartozását 2023-ban is!

Ünnepeljük nemzeti összetartozásunkat Szarka Tamás Kézfogás című dalának közös éneklésével és tánccal 2023. június 2-án (pénteken) 11-kor!

Szarka Tamás - Kézfogás

Idén már 5. alkalommal kerül megrendezésre Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző kezdeményezése, mely sikerességét már bizonyította. 2022. június 4-én több mint százezren énekeltük egyidőben a Kézfogást. 

Természetesen ezt a közös éneklést 2023-ban is folytatják és már tánccal is belehet kapcsolódni. Idén Tamásék szeretnék a legnagyobb összmagyar kulturális eseménnyé felemelni, ezért közös éneklésre és táncolásra is hívják a világ magyarságát. Elkészült a Kézfogás című dal „táncos“ verziója és a Magyar Állami Népi Együttes készített hozzá bemutató videókat.

Csatlakozni a felhívásuhoz a www.kezfogas.eu oldalon keresztül lehet, ahol megtalálhatók a részletes információk.

A Kézfogás című szerzemény már évek óta létezett, mire berobbant a köztudatba, és elkezdték a nemzeti összetartozás himnuszaként emlegetni. 2019 óta pedig minden esztendőben több tízezren adják elő együtt egy időben a Kárpát-medencében és világszerte a nemzeti összetartozás napja alkalmából. 

A Kézfogás eléneklésével és tánccal ünnepeljük meg a Nemzeti Összetartozás Napját. A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze és ez egyben megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását.

Mi hiszünk a magyarság jövőjében és ezért fontos, hogy határainkon innen és túl közös énekléssel és tánccal erősítsük a magyarság nemzeti összetartozását 2023-ban is, írják felhívásukban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.