2020. július 13., 10:58

Kóbor János: Nem tudom, lesz-e még Omega

Az Omegának rengeteg terve volt a 2020-as évre, de a járvány keresztülhúzta a lassan 60 éve aktív zenekar számításait. Kóbor János szerint még az sem biztos, hogy újra össze tudnak állni ekkora szünet után. 

Kóbor János
Fotó: Archívum
Kóbor János

Az Omegának augusztus 16-ára van lekötött koncertje Balatonlellén, és Kóbor János bízik is benne, hogy fel is tudnak lépni bő egy hónap múlva, de  a járvány miatti jelentős kihagyás komoly gondokat jelent a zenekarnak.

Egzisztenciálisan megoldható lenne az Omega számára, hogy kihagyjunk egy évet, nem erről van szó. A mi esetünkben azért rosszabbak a dolgok, mert egy hatvanéves zenekarról van szó, bőven hetven év feletti tagokkal. Egy év nekünk már nem ugyanaz, mint egy fiatalabb művésznek.”

Kóbor azt is mondta, kibékült volna azzal, ha május végén tényleg vége lett volna a járványhelyzetnek, de az, hogy a jövőbeli fellépések is bizonytalanná váltak egy esetleges második hullám miatt, aggodalommal tölti el.

Nem tudom, lesz-e még Omega...– mondta, mert szerinte az ő korukban már senki sem lehet makkegészséges. Aki azt mondja, hogy nem fáj semmije és nincs semmi baja, az azért lehet, mert már a föld alatt van.

Azt el kell fogadnunk, hogy nem minden úgy megy, mint régen, fiatalon. Én ilyen szempontból nagyon szerencsés vagyok, bár már nem mernék benevezni egy száztíz méteres gátfutásra” – mondta.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.