cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. május 17., 18:45

Kézfogás Szarka Tamással Európa Kulturális Fővárosában

Idén a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Szarka Tamás június 2-án 11:00 órakor Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben,  a Zöld városban énekel több száz gyermekkel együtt. A meghívás a Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Kuckó Tagóvodájából érkezett, melynek nagy örömmel tesz eleget a Kossuth-díjas előadóművész.

Szarka Tamás

Kézfogás című szerzemény már évek óta létezett, mire berobbant a köztudatba, és elkezdték a nemzeti összetartozás himnuszaként emlegetni. 2019 óta pedig minden esztendőben több mint százezren adják elő együtt,  egy időben a Kárpát-medencében és világszerte a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

2019-ben Budapesten a Kossuth téren, 2021-ben az Országházban a Szent Koronánál, 2022-ben a komáromi Erzsébet hídon.

Idén a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június 2-án 11 órakor Szarka Tamás Veszprémben adja elő  a Kézfogást  – több száz gyermek közreműködésével.

Erről a helyről csatlakozik ahhoz a közel 450 intézményhez, amelyek a mai napig regisztráltak és ugyanebben az időben településükön énekelik a dalt.

A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását. A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze, és ez egyben megmaradásuk záloga. Hiszünk a magyarság jövőjében és a nemzeti összetartozás érzésében, amit a közös éneklés és tánc is megerősíthet. A Kézfogás egy olyan dal, amelynek minden magyar ember szívében helye van.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.