2021. október 2., 15:29

Jövő tavaszra halasztják Peter Dvorský október 10-ére tervezett jubileumi koncertjét

Az egyre romló járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad Peter Dvorský október 10-ére tervezett jubileumi gálakoncertje a Kassai Állami Operaházban.

Peter Dvorsky
Fotó: TASR

A koncertet az operaénekessel való megegyezés alapján jövő tavaszra halasztják.

Az egész világon telt ház előtt énekeltem, ezért azt szeretném, hogy ez a koncert is telt ház előtt valósuljon meg a Kassai Állami Színház csodálatos történelmi épületében, hogy a családommal és a barátaimmal ünnepelhessem ezt az ünnepet”

– jelentette ki Dvorský a jubileumi koncert elhalasztása kapcsán. A színház PR-menedzsere, Svjatoslav Dohovič tájékoztatása alapján a koncertre 2022. április 9-én kerül sor, az október 10-ére megvásárolt belépőjegyek arra is érvényesek lesznek.

Peter Dvorský 1951. szeptember 25-én született Simonyban (Partizánske), éneket tanult a pozsonyi konzervatóriumban. Operaénekesi karrierjét a Szlovák Nemzeti Színház Operaházában kezdte, ahol 1972 és 1996 között lépett színpadra. A világ legjobb operaénekesei közé tartozott, és a legrangosabb operaszínpadokon lépett fel. Később a kassai és a pozsonyi opera vezetője volt, de dolgozott a római Szlovák Intézet igazgatójaként is. Számos díjjal és címmel rendelkezik, és máig számos nemzetközi verseny zsűrijében értékeli a fiatal tehetségeket.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.