2022. május 23., 15:05

Jefferson Airplane – White Rabbit

A Matrix: Feltámadások című, nem túl sikeres 2021-ben megjelent folytatása sok tekintetben csalódást okozott a Mátrix trilógia rajongóinak, hiszen a háromrészes sorozat minden idők legforradalmibb, és filozófiájában legvitatottabb filmjeként vonult be a filmtörténetbe. 

jefferson_airplane.jpg

A producerek által kierőszakolt negyedik részben viszont érdekes elemként jelent meg a Jefferson Airplane zenekar 1967-ben kiadott dala, a White Rabbit új remixben jelent meg a filmben, ami talán a legjobb a filmben. A pszichedelikus rock úttörőjeként ismertté vált banda az Alice Csodaországban irodalmi alkotás által inspirálódva írt a fehér nyúlhoz egy dalt, amelyre nem szabad gondolnia annak, aki szeretné felszabadítani az elméjét. A fehér nyúl, mint szimbólum, rögtön a Mátrix történet elején megjelenik, amikor Neo megpillantja a tetoválást egy lány vállán, ez vezeti el Trinityhez. A dal eredeti változata is egy nagy alkotás, de a 2021-es feljavított remix modernebb hangzást nyújt, ami még élvezhetőbbé teszi a dalt. Már csak az a kérdés, a kék, vagy a piros pirulát kapja-e be a hallgató, mielőtt elindítja a dalt...
 

Megjelent a Magyar7 hetilap 20. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.