cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. december 3., 20:25

Itt a tél Mészáros Tamással

A kultúraszervezők munkájára, lehetőségeire bizony igencsak rányomta a bélyegét a koronavírus időszaka, de a mostani sem nagyon kedvező, hiszen az energiaválság és a téli fűtési mizéria bizony gondolkodóba ejti főleg a falvak helyi vezetőit, hogy befűthetnek-e a művelődési házban egy-egy kulturális rendezvény kedvéért. Vajon a közismert Elókoncertnél milyenek a tapasztalatok? Török Adrienne-nel beszélgettem.

meszaros_tamas
Galéria
+3 kép a galériában
Mészáros Tamás
Fotó: elokoncert.sk

– Kedves Adrienne, a korlátozások önöket is, mint minden más koncertszervező céget, alaposan megviselték. Mégis talpon tudtak maradni, s ha csak a téli szezont nézzük, máris egy nagy sikerű gospel előadás van mögöttük.
– Így van, nem volt könnyű, az biztos, de mint ahogy azt sokan tudják, nekünk ez az életünk, így kénytelenek voltunk talpra állni, ha tetszik, ha nem. Valóban, telt ház előtt zajlott Dunaszerdahelyen egy fantasztikus koncert, a New York-i The Golden Voices Of Gospel hangszeres énekegyüttes előadásában, amely 22 éve járja a világot, bemutatva a spirituálék világát, a gospel műfaj szépségeit. Velük már kereken 20 éve együttműködünk, ami a kölcsönös bizalom jele is egyben. Ez a ritmusos műfaj az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki. Esetükben nemcsak éneklésről van szó, hanem a változatos repertoárban az ütős hangszerek, a zongora és a basszus is fontos szerepet kap.

Kóbor János Török Adriennel
Fotó:  Török Adrienne facebook oldala

– A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központtal már hosszú távú az együttműködésük, és december folyamán még készülnek egy téli műsorral.
– Igen. Az idén immár 32 éves irodánk felvállalta a felvidéki származású Mészáros Tamás projektjeinek a népszerűsítését is. A fiatal előadó olyan témákról énekel a dalaival, amelyek rólunk, emberekről szólnak, mindezt igényes zeneiséggel fűszerezve. Róla annyit kell tudni, hogy a komáromi Magyarock Dalszínház  énekes-színésze, aki szóló előadóként is tevékenykedik. 2014 óta folyamatosan jelennek meg dalai és lemezei. 2016-ban a „Kárpátok Szépe” szépségverseny „hangja” lehetett, szerepelt a Muzsika TV-ben, illetve a Duna Televízió Család-barát Magazinjában, a SzerencseSzombatban, valamint a Kívánságkosárban is bemutatkozott már zenekarával. 2019-ben Szolnoki Péterrel, a Bon-Bon együttes énekesével, frontemberével jelent meg Szóljon egy dal c. duettje, amely a határokon átnyúló zenéről, gondolatokról szól. Tamást láthatják többek között az Állati Story, a Macskafogó, a Meseautó, a Made in Hungária, a Púpos, valamint a Neoton – Szép nyári nap musical előadásokban is.

Tomi már két éve elkészítette az Itt a tél című műsorát, amely az online térben nagy sikert aratott. Ezt a tavalyi adventi, téli időszakban koncertsorozatként szerettünk volna útjára indítani, azonban idehaza a pandémiás intézkedések miatt sajnos nem engedélyezték. Magyarországon tavaly kitűnően fogadták az előadást, és most végre nálunk, Felvidéken is bemutathatjuk.
meszaros-tamas
Mészáros Tamás
Fotó:  elokoncert.sk

– Mikor kerül sor erre és számíthatunk-e valamilyen különlegességre?
– A karácsonyi estre a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK-ban kerül sor december 20-án, 18 órai kezdettel. A programban felcsendülnek a legismertebb karácsonyi, téli dalok, valamint Tamás saját szerzeményei is. Az est azonban nemcsak Tamásról szól, hiszen sztárvendégek is érkeznek, név szerint Molnár Ágnes színésznő és Varga Miklós énekes-előadóművész. A fellépésen négytagú formáció biztosítja az élőzenét, tagjai Pécsváradi Zoltán billentyűs hangszereken, Horváth Ákos dobokon, Fecske Dávid gitáron és Seres Csaba basszusgitáron. Bízom benne, hogy minden korosztály kitűnően érzi majd magát a fellépésen és élményekkel töltődik fel a karácsonyi ünnepvárás idején.

A közeljövővel kapcsolatban annyit még röviden elmondanék, hogy a szervezésünkben januárban Kern András látogat hozzánk, az ő fellépése igazi kuriózumnak számít, hiszen a színművész koncertműsorral még sohasem járt Dunaszerdahelyen. A másik fontos esemény pedig Zorán februári turnéja lesz, amelyről az olvasók kellő időben értesülni fognak.

meszaros_tamas_itt_a_tel
Mészáros Tamás: Itt a tél
Fotó:  elokoncert.sk

Ízelítő Mészáros Tamás felvételeiből:

Infó: elokoncert.sk/hu és www.meszarostamas.eu

meszaros-tamas
Galéria
+3 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.