FEBO – fesztivál határok nélkül, három napig Komáromban

2020. július 10., 08:24
Nagy Miskó Ildikó

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásának köszönhetően egymás után 4-4 felvidéki és magyarországi helyszínen, fesztivál határok nélkül szlogennel valósul meg a FEBO. Az ingyenes rendezvénysorozat március 6-án Dunaszerdahelyen kezdődött, majd a koronavírus-járvány miatti kényszerpihenőt követően június 19-20-án Fűrön, július 9-én este pedig Észak-Komáromban folytatódott.

„Nagyon örülünk, hogy ezután a nehéz időszak után folytathatjuk a FEBÓ-t. Szlovákiában júliustól 1000 főig engedélyezettek a szabadtéri rendezvények, Magyarországon pedig 500 főig. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden hatályos biztonsági előírást betartsunk. Fesztiválsorozatunk folytatásával reméljük, hogy mi is támogatjuk a kulturális élet újraindulását, és hozzájárulunk a szlovák-magyar határ menti területek turizmusfejlesztéséhez. Jelen helyzetben úgy érezzük, hogy még fontosabbá vált a FEBO célja” – nyilatkozza Romhányi Áron, a fesztivál produkciós igazgatója, Arany Zsiráf-, Fonogram- és eMeRTon-díjas magyar zongorista, Artisjus-díjas zeneszerző.

A FEBO célja a szlovák-magyar határ menti régiók közti kulturális és idegenforgalmi partnerkapcsolatok erősítése, valamint e térségek turisztikai vonzerejének növelése.

  FEBO – fesztivál határok nélkül, három napig Komáromban
Fotó: www.skhu.eu
Mihályi Réka Masni és Pocó

Az Interreg Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló fesztiválsorozat vezető partnere a magyarországi SZSZBMFÜ Nonprofit Kft., 2 szlovákiai projektpartnere a Kukkonia Kft. és az Agro- Fyrmonia Kft., magyarországi projektpartnere pedig az EuroArt Média Kft.

December 5-ig sorrendben Dunaszerdahelyen, Fűrön, Észak-Komáromban, Nagymegyeren (augusztus 22-23.), valamint a túloldali Nagymaroson (szeptember 4-5.), Egerben (szeptember 18-19.), Kisvárdán (szervezés alatt) és Mosonmagyaróváron (december 4-5.), mindenütt két-három napon keresztül igényes koncertek, gasztronómiai különlegességek és egyéb családi programelemek várták-várják a kikapcsolódni vágyókat.

  FEBO – fesztivál határok nélkül, három napig Komáromban
Fotó: www.skhu.eu
Group’N’Swing együttes

Június 9-én este a Klapka étterem teraszán Szakonyi Milán One Man Band című, nívós dalos-gitáros összeállításával mutatkozott be a hozzávetőleg egy tucat vendégnek.

Sajnos, az igazi fesztiválhangulat még hiányzott, valószínűleg a hiányolt hallgatóság még mindig retteg a koronavírus-járványtól...

Pénteken remélhetőleg nagyobb érdeklődés közepette, két további komáromi helyszínen folytatódik a banzáj. A Pozsonyi úti Zucca Ristorante-ben 19 órától mai rádióslágerek másként (Jar of Soul) kerülnek terítékre. A hangulatos VI. bástyabeli Wine Gardenben 20 órától Sapszon Orsolya és Cseke Gábor Találkozás, 21,30 órától pedig a Varga Dávid - Reviczky Balázs - duó Frank Sinatrától Michael Bublé-ig című műsorát élvezheti majd a közönség.

A szervezőktől azt is megtudtuk: a Tiszti Pavilon udvarában szombatra felépül a FEBO-nagyszínpad, ahol 14 órától a gyerekeké s az őket majd bábos koncerttel szórakoztató Mihályi Réka Masnié és Pocóé lesz a főszerep. Négy órától a Funk You, hattól Éliás Gyula Jr., nyolctól a Group’N’Swing vérpezsdítő koncertshowjával, tíztől pedig a Révész Richárd feat, illetve Urbán Orsolya Mambománia – előadása következik.

  FEBO – fesztivál határok nélkül, három napig Komáromban
Fotó: www.skhu.eu
Éliás Gyula Jr.

Az előzetes ígéret szerint a koncertek mellett ismét fókuszba kerül a lokális értékek, így a helyi gasztronómia, a borászat, a népművészet és a természeti kincsek bemutatása is.

A fesztivál részletes programja a helyi szállásajánlatokkal és további információkkal együtt a http://www.febofest.com oldalon található.

Kövesse facebook oldalunkat is!