2020. augusztus 31., 17:12

Elmarad az idei Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

2020. szeptember 1-jén rendezte volna meg az Öröm a zene vezetősége a Peron Music Alapítvány képviselőivel karöltve a 6. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle elnevezésű zenés fesztivált Vásárúton. Ám a magyarországi válságstáb által elrendelt határzár miatt a magyarországi zsűrik nem vehetnek részt a szemlén, így nem is tudják értékelni a produkciókat.

Fotó: zene.sk

Lacza Gergely, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesületének elnöke hivatalos nyilatkozata szerint a zsűri öt nyolcad része Magyarországról érkezett volna. 

A zenekarok névsora a következő: Alone Avenue (Királyhelmec), Blackfuzz (Százd), Gorlo Volka (Gúta), Jövőre (Ipolyság), Totalica (Jóka), TooFar (Párkány)

Mindamellett volt két olyan zenekar is, amelyeknek tagjai Magyarországon végzik tanulmányaikat, így a versenyen való részvételi szándékukat is vissza kellett mondaniuk. A harmadik zenekar betegség miatt mondta le a részvételt. A szervezőség szerint ez a jelentkezők 50%-át jelenti, ilyen körülmények között nem tartották igazságosnak megrendezni a felvidéki döntőt. A rendezvény halasztását sem tartották jó ötletnek, ugyanis a korlátozások szeptember végéig tartanak, a magyarországi szuperdöntő azonban már október első hetében zajlik.

Az Öröm a zene és a Peron Music Alapítvány vezetősége végül úgy határozott, hogy az összes döntőbe jutott zenekar virtuálisan méretteti meg magát egy élő videófelvétellel.

A felvétel maximum három saját szerzeményt tartalmazhat, a hossza pedig nem haladhatja meg a 15 percet. A felvétel koncert, próbatermi vagy más feldolgozás is lehet, a lényeg, hogy a zenekar élőben játsszon, valamint a hang- és képminőség értékelhető legyen. A videókat egy, a későbbiekben a szervezők által meghatározott fájlmegosztóra/felhőre kell feltölteni, amelyről a bandák informálva lesznek. Határidő: 2020. szeptember 5. (szombat délig).

A felvételeket a Szemlére meghirdetett nyolctagú zsűri értékeli: Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó tulajdonosa, zenei menedzser, a Hangfoglaló Program delegáltja, Temesi Berci session zenész, dalszerző, zenei rendező, producer, zenekarvezető, basszusgitár instruktor, workshop előadó, a Hangfoglaló Program delegáltja, a zsűri elnöke, Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője, Solymosi Kata zenész, a SoundCam Productions stúdió munkatársa és a #fridaysession projekt koordinátora, Józsa Örs zenész, a SoundCam Productions stúdió tulajdonosa és a #fridaysession projekt hangmérnöke, Szabó Ádám „Gila” zenész, zeneszerző, a Gila Studio tulajdonosa, Csenger Ferenc műsorvezető, a Pátria Rádió vezető szerkesztője, Czibula Csaba zenész, a Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetségének elnöke, a ma7.sk audiovizuális tartalmának vezető szerkesztője.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.