Covid de-stress festival Dunaszerdahelyen

2020. június 25., 07:55
Reczai Lilla

Egy fesztivál, amely a járvány miatt itthon rekedt művészek támogatását tűzte ki céljaként. A Dunaszerdahely Táncklub - D.hey Dance Club, Volner Nagy Melinda vezetésével egy olyan eseménysorozatot indít útjára, amely a művészek újrakezdésének megsegítésén fáradozik, s amelyhez mindenki hozzá tud tenni.

Fotó: facebook.com

Az első esemény egy koncerttel egybekötött élőzenés táncest és jazz session lesz lesz, amely június 28-án, 18:00 órai kezdettel a Csallóközi Múzeum kertjében valósul meg.

A Dunaszerdahely Táncklubot 8 évvel ezelőtt alapította meg Volner Nagy Melinda, a táncklub tagjai azóta foglalkoznak swing táncokkal, főként lindy-hoppal, amihez szorosan kapcsolódnak a zenés táncestek is.

A fesztivál keretében legalább hetente szeretnének egy művészeti eseményt rendezni különböző helyszíneken, nemcsak zenés és táncos rendezvényeket, hanem más műfajt is. A fesztivál egyes rendezvényeire támogatói jegy váltható majd, amellyel a közönség a szervezők munkáját segíti, amivel a művészeket támogatják.

Az első rendezvény Steven Michell (USA) swing koncertje, helyi nagyszerű muzsikusok társaságában.

A kiváló lindy-hop mester és muzsikus 30 éve járja a világot a swing nagyköveteként. A járvány idején épp Szlovákiában tartózkodott, és itt vészelte át a pandémiát köztünk. A koncerten az ő zenei repertoárjából csemegézhetünk majd, ismert itthoni zenészek kíséretében, mint Bertók István, Cseh Tamás és Cseh Sándor, valamint ifj. Banyák József. A fesztivál eseményeire mindig az aktuális eseménynél lehet előzetesen regisztrálni.

A rendezvénysorozat június 29-én folytatódik a Kuttyomfitty Társulat Kukorica Jancsi, a vitéz c. előadásával, 17.00 órai kezdettel, a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskolában.

A részletekről bővebben az esemény hivatalos oldalán olvashatnak: https://www.facebook.com/Covid-de-stress-festival-106308934469538/?eid=ARAtHf4dMi9N4zavvObEAhmXQtXQghTNvl3-nB-7j8nJ3cwuDxQDAOfOY-KZpQhJLSjCtaTiZwucXuwX

Kövesse facebook oldalunkat is!