2019. március 3., 16:02

Beliczay Kamarazenekar - A komolyzene szolgálatában

A Múzsa legújabb adásában a tavaly alakult Beliczay kamarazenekart mutatjuk be. Kameránkkal ott voltunk a zenekar bemutatkozó koncertjén a pozsonyi Filharmóniában, ahol a nagyrészt felvidéki magyar zenészekből álló csoport tagjait faggattuk a zenéről vallott nézeteikről, a zenekar hitvallásáról és céljaikról.

A tavaly alakult Beliczay Kamarazenekar névadója Beliczay Gyula zeneszerző, aki Komáromban született 1835. augusztus 10-én, majd Pozsonyban tanult, Bécsben dolgozott és Budapesten az Országos Zeneakadémián tanított. A zenekar a kisebb felvidéki magyar településekre is szeretné elvinni a komolyzenét, ahol ilyen fellépést a helyben élők csak ritkán, vagy soha nem láthattak. A kamarazenekar tagjai egykori iskolatársak voltak a konzervatóriumban és a zeneművészeti főiskolán. Küldetésüknek tartják a komolyzene népszerűsítését, amelynek helye van a vidéki kultúrpalettán is, vélik a zenekar tagjai.

Kameránkkal ott voltunk a zenekar bemutatkozó koncertjén a pozsonyi Filharmóniában, ahol a nagyrészt felvidéki magyar zenészekből álló csoport tagjait faggattuk a zenéről vallott nézeteikről, a zenekar hitvallásáról és céljaikról. Tartsanak velünk a következő húsz percben, amelyben színvonalas komolyzenével fűszerezve hangzanak el érdekes gondolatok a komolyzenéről, annak szeretetéről, miközben megismerhetik a kamarazenekar néhány tagját is.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.