2022. március 18., 15:11

Akusztik Legendák: Karácsony János-James és vendégei

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

karácsony
Fotó: ma7 archívum

Az LGT gitárosa, Karácsony János is már legendának számít a magyar zenei életben. Sajátos gitárstílusa miatt kedvelem, és ha van rá mód, elmegyek szólókoncertjeire, amelyek elég ritka eseménynek számítanak. Ezúttal a Petőfi Akusztik sorozatban megjelent koncertjét hallgattam meg. James elővette 12 húros akusztikus gitárját, amelynek a használata a beat fénykorában elég elterjedt volt, de a modern rock és popzene szinte teljesen mellőzi, pedig szép, telt hangzást ad. Gitár, ütős hangszerek, fuvola, zongora felállásban néhány meghívott vendéggel igazi zenei élményt adnak a dalok. A koncert legaktuálisabb dalai a „Már nem vigyázol ránk” és „Ha eljönnek az angyalok” című szerzemények, amelyeknek a szövegei új jelentést kaptak a most dúló háború miatt. Reméljük, nemsokára újra „végre béke ül az arcokon…” 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.