Acapellában szólalt meg a Most múlik pontosan - VIDEÓ

2020. április 28., 20:22
Horváth Szomolai Andrea

Új magyar videoklipet adott ki a népszerű, négy szlovák és egy magyar ajkú tagból álló For You acapella együttes. Az énekesek ezúttal a Most múlik pontosan című Quimby dalt tették magukévá az acapella elemeivel tarkítva.

A koronavírus járvány elleni szigorú óvintézkedések és korlátozások a For You együttes tagjait is érintik, hiszen az együttes összes tavaszi koncertjét lemondták, reménykednek abban, hogy a nyár folyamán már lesz lehetőségük újra a színpadra állni Szlovákiában és Magyarországon is. Mivel a karanténidőszakban a csapat tagjai elszakadtak egymástól, közös próbákra sincs lehetőségük, úgy döntöttek minden környező ország nyelvén készítenek egy-egy feldolgozást, ezzel is bátorítva az embereket a kitartásra ebben a nehéz helyzetben.

A For You gyakran koncertezik Magyarországon is, ezúttal az idén tizenöt éves Most múlik pontosan című Quimby dalt dolgozták fel videoklip formájában. Mindig különlegességnek számít, ha szlovák ajkú énekesek nyúlnak hozzá egy magyar dalhoz, a For You nem először tesz ilyet, és ezúttal is kiváló kiejtéssel és zenei hangzással festették alá a magyar slágert.

A videoklip készítése során az együttes tagjai nem találkoztak személyesen, mindegyikük otthoni környezetben vette fel a saját szólamait, majd a technika segítségével egyesítették a külön feljátszott részeket. Talán ez a momentum érződik olyan fájdalmasan szépen a dalból, a videoklipből ugyanis kitűnik, hogy még ha a csapat jelenleg nem is alkothat egységet, azért ők egymáshoz tartoznak, a különböző hangtechnikák szólamok csodásan egészítik ki egymást.

A videoklipnek van további magyar vonatkozása is. Lantos Borbély Katalin, a For You magyar ajkú énekesnője ugyanis a karantén alatt magyarországi otthonában tartózkodik családjával, saját énekét a koppánymonostori erőd előtt játszotta fel, mint elmondta, a szabadság valódi érzése töltötte el őt, amikor a napi rutinból kiszakadva végre dolgozhatott és hivatásának hódolva a szabadban énekelhetett az erőd energiáiból töltekezve.

Katica elárulta, azért választották ezt a dalt feldolgozásuk tárgyává, mert bizakodnak abban, hogy ez az egész, ami most zajlik, mihamarabb elmúlik.

Abban is reménykedünk, hogy mindenki egy életre megtanulja és megtanulta, hogy ami volt már sosem lesz, és úgy ahogy volt már sosem lesz. Meg kell tanulnunk újratervezni az életünket, új utakat találni, egy más életmódot folytatni. Valami most múlik pontosan. Ezt mindenki döntse el magában, hogy jó-e az, ami elmúlik, vagy rossz.” – magyarázta az énekesnő.

A For you férfitagjai Pozsonyban énekelték fel a saját részüket, míg az együttes másik énekesnője, Nika Barľáková Hanusfalván (Spišské Hanušovce) forgatott, így a felvidéki síkságnak kecses ellentétet ad a háttérben húzódó Magas-Tátra. Ugyanolyan szép szimbólum ez, mint ahogy a nagyrészt szlovák tagokból álló zenekar döntése, hogy magyarul is énekeljenek.

Lantos Borbély Katica hangja és a For You acapella tehetsége már eleve garancia arra, hogy a hallgatók zenei katarzist élhetnek át az új videoklip megtekintésekor.

„Nagyon elérzékenyültem én is, mikor ma megláttam a kész klipet” – tette hozzá Katica.

A For You a közeljövőben saját, szlovák dallal készül előállni, amelyet éppen a koronavírus által kialakult helyzet és a karanténidőszak szült.