2021. november 22., 20:20

A veszprémi Pannon UniFesten díjazták a Kiss Zenészeket

Az idén, november 20-a és 26-a között immár hetedik alkalommal rendezik meg a Pannon UniFest elnevezésű ifjúsági összművészeti fesztivált és versenyt.

Kiss Zenészek
Fotó: Vanek Gábor

A veszprémi rendezvényen, aminek a Pannon Egyetem, a Művészetek Háza és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár ad otthont, hét művészeti szekcióban, ének, hangszer, zenekari formáció, vers- és prózamondás, vers- és prózaírás, fotó, valamint festmény és rajz kategóriákban mérték, illetve mérik össze tudásukat.

A Pannon UniFest a fiatal generációk művészeti találkozója, versenye és fesztiválja Veszprémben, a Pannon Egyetemen. A fesztivál célja a diákok és hallgatók kulturális képzése és tehetséggondozása, továbbá egy olyan közösség ápolása, melynek kapcsolódási pontja a kultúra és a művészet.

A versenyre jelentkező hét zenekari formáció között, egyedüli anyaországon kívüliként az Ipoly menti fiatalokból álló Kiss Zenészek csapata is jelen volt.

Két dalt, az Apámnak és a Madarak árnya című saját szerzeményeket adtuk elő. A délutáni verseny után a zsűri elvonult, majd az összes zenekart kiértékelték; szakmai tanácsokkal is elláttak bennünket. Arany sávos besorolást nyertünk, s fellépési lehetőséget kaptunk a 2022-es Művészetek Völgyébe”

– foglalta össze Csáky Máté, a Kiss Zenészek művészeti vezetője.

A formációt alkotó ifjú muzsikusok: Böjtös Natália (ének, vokál), Hlavács Réka (ének, vokál), Rusňák Sára (cajon), Benko Reinold Kristian (zongora) és Csáky Máté (hegedű). A zenekar a közeljövőben egy saját dalokból álló lemezt szeretne kiadni.
Megosztás
Címkék