2022. február 26., 15:39

A Dal 2022 első elődöntője - már ma

Ma van A Dal 2022 első elődöntője, amelyben a dalok akusztikus hangszerelésben hangzanak el. A Dunán 19 óra 35 perckor kezdődő élő adásban tíz produkció látható.

38. Csallóközi Vásár - szombat: Magna Cum Laude, Horváth Charlie, utcabál - Dj Niki Belucci
Fotó: rovin

A közmédia dalválasztója megújult zsűrivel, melynek tagjai Wolf Kati, Egri Péter, Ferenczi György és Mező Misi, valamint élő zenével várja a nézőket.

Az idei műsorban negyven előadó szállt harcba Az Év Dala 2022 címért, közülük

huszan maradtak versenyben és jutottak a két elődöntőbe, ahol a dalok akusztikus hangszerelésben hallhatók.

Ismét a magyar zenéké a főszerep, a zsűri újra a közönséggel együtt keresi Magyarország slágerét.

A szombati első elődöntőben Ekanem (dalának címe: Hideg szél), Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya), Nyári Aliz (Félóra nyár), Oláh Ibolya (Nem adom el), Palágyi Ildikó (Pillangó), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), Sándor Szofi (21 gramm), a Subtones (Nem segít más), a Third Planet (Táncol a világ), valamint Ya Ou (Zsákutca) lép színpadra.

Az extra produkcióban Mező Misi és a Magna Cum Laude zenél.

A két elődöntőből négy-négy dal jut a döntőbe: három-három produkció a zsűri pontjai alapján, egy-egy a közönség szavazataival.

Március 12-én derül ki, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben.

A végső győztesről idén is a közönség dönt.

A nyertes dal előadója Az Év Dala 2022, egyben a Petőfi Zenei Díj év dala 2022 elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, valamint egy tízdalos stúdiólemezt és az egyik felvételhez videoklipet készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Már zajlik az online Akusztik Dalverseny. A feldolgozásokat A Dal 2022 oldalán lehet meghallgatni, és szavazni is ezen a felületen lehet március 9. éjfélig.

Részletes információk A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, weboldalán, valamint a műsor hivatalos YouTube és TikTok csatornáján találhatók.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.