2020. június 22., 15:44

Videó: Bemutatjuk a felvidéki Vasembert

Kétségtelen, hogy a Marvel filmek komoly rajongótábort gyűjtöttek az évek során. Több generáció nőtt fel a szuperhősök erejét, öltözékét, jellemét, külsejét irigyelve és ábrándozva azon, hogy a helyükbe, vagy éppen közéjük léphessen. A kereslet pedig kínálatot hív életre. Kellékek százai születtek, telítették meg a piacot. Öltözékek, kiegészítők különböző minőségben. Ám mégis hiányzott belőlük valami. Mindeközben egy felvidéki fiatalember, aki szintén a Marvel filmek bűvöletében él, és elmondása szerint egytől tízes skálán a legerősebb tízes az ő rajongásának mértéke, csöndben munkálkodott. Egy olyan jelmezen dolgozott, amely több, amelyben élet van, amely tükrözi a Vasember-jellemet.

Videó:  ma7

A lakszakállasi Huszár Tibort a rengeteg átdolgozott óra, olykor sikertelen próbálkozás, álmatlan éjszaka és a kétkedők ellenvéleménye sem tántorította el attól, hogy megalkossa azt a Vasember öltözéket, amelyet ma az eredetihez leginkább hasonlóként tartanak számon a világon.

Maga a jelmez a repülésen kívül minden olyan hang- és fényhatással bír, mint Tony Stark öltözéke. Finom mozdulatokra, amelyeket csupán az életrehívója tud, kapcsol be és ki, nyitódik és záródik a sisak.

Tibor elmondta, nem gondolta volna, hogy ennyien felfigyelnek majd alkotására. Megkeresték már Kínától Amerikáig. Volt, aki együttműködést ajánlott, voltak, akiket a technika csínja-bínja érdekelt. Azt, hogy hogyan kamatoztatja tovább az öt hónapos munka során szerzett tapasztalatokat, még maga sem tudja.

Annyi bizonyos, hogy nem csupán nyerni, de adni is szeretne. Beteg gyermekeknek szeretné elvinni a Vasember öltözékben az üzenetet, hogy harcoljanak, ahogyan a szuperhős is teszi és tette.

Egyazon ember, ám mégis teljesen más hatás a kamerák előtt, egyszer jelmez nélkül, máskor meg abban. Nézzék velünk! 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.