2020. október 14., 18:45

Sportvétó: bezárásra ítélt edzőtermekben forgattunk - VIDEÓ

Tombol a koronavírus második hulláma, az állam ismét szigorú intézkedéseket hozott. Október 15-től zárva tartanak többek közt a fitnessztermek ismét. Útra keltünk hát, hogy megkérdezzük az érintetteket, hogyan vélekednek és milyen kilátásokkal és megoldásokkal állnak az új időszak elé.

 

Videó:  ma7

Nem ismeretlen ez a korlátozás az edzőknek és sportolóknak. Hiszen a járvány szlovákiai berobbanásakor elsőként szintén a fitnesztermek működését vétózta a kormány és utolsóként engedte vissza a sportolni vágyókat a termekbe.

Az általunk megkérdezettek egyöntetű véleménye az, aki edzőterembe jár az egészségtudatos ember, és pont azért sportol, hogy erősítse az állóképességét, ezért indokolatlannak tartják ezeket a szigorításokat.

A személyi edzők saját és vendégeik teljesítményén is megérezték a tavaszi időszak alatt a kondíció romlását. Sokan online órákat tartanak majd, de azt is hangsúlyozták, hogy a személyes kontaktus sokkal inkább motiváló, mint a virtuális. Valamint gazdasági szempontból sem áldásos időszak egyiküknek sem ez a járványhelyzet. A dunaszerdahelyi Fit Maxx tulajdonosa, Šimon Alexandra aggodalmát fejezte ki, azt mondta

sok mínuszos hónap van mögöttünk és nem tudjuk, hogyan maradunk talpon.


Kovács Tamás, vagy ahogyan a legtöbben ismerik Szlovákia egyik legeredményesebb bokszolóját, Tomi KID egy mozgalmat és kihívást is indított közösségi oldalán. Hangsúlyozza a sport fontosságát és azt, hogy minden egyes sport számít, éppen ezért mindenkit arra kér, csatlakozzanak hozzá és folytassák az általa indított kihívást.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!