Komolyzenét mindenkinek - a Beliczay zenekar hitvallása

2020. január 1., 12:03
ma7

A Beliczay kamarazenekar új koncertsorozattal zárta az óesztendőt. Ennek első első állomásán a komáromi Tiszti pavilonban adhatta át magát a közönség a komolyzene által nyújtott élménynek. A két éve alakult, nagyrészt felvidéki magyar zenészekből álló zenekar küldetésének tartja a komolyzene népszerűsítését, amit a legkisebb falvakba is ugyanolyan örömmel és elhivatottsággal visznek el, mint a csillogó koncerttermekbe. A komáromi koncerten forgatott a Múzsa stábja is, fogadja szeretettel újévi jókívánságként az ott készült zenés összefoglalót.

Videó: ma7

A koncerten Vivaldi Négy évszak zeneműve hangzott el Az előadás érdekessége, hogy a darab egyes tételeiben a szóló részeket a zenekar hegedűsei felváltva játszották.
Lakatos Róbert brácsaművész, a kassai Thália Színház zenei művészeti vezetője, aki a barátokból álló zenekart összekovácsolta elmondta, a komáromi koncert jótékonysági jellegű volt. A bevétellel Kollár Natika, az SMA nevű betegségben szenvedő kislány gerincműtétjéhez szerettek volna hozzájárulni.
 

Kövesse facebook oldalunkat is!

Múzsa