2021. szeptember 7., 18:00

Fiatal és tehetséges zenészek versenyeztek idén is a Könnyűzenei Szemlén – VIDEÓ

Idén, immár hetedik alkalommal rendezték meg a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle versenyét, ezúttal is a Vásárúti Kulturális Központban. A számos értékes nyereményen túl a nyertest a zsűri delegálja az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjébe. Az idei megmérettetésen heten szálltak versenybe a legjobbnak járó díjért.

A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle a Kárpát-medencei Öröm a Zene tehetséggondozó program felvidéki állomása. Az eseményt a tavalyi évben csupán a virtuális térben tudták lebonyolítani, idén azonban már egy igazi hús-vér élő döntőnek lehetett mindenki a részese.

Pap Tibor, a tatabányai Peron Music Alapítvány elnöke és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője stábunknak elmondta, hogy idén kevesebben jelentkeztek, viszont a produkciók színvonala nagyon magas volt.

A küldetés arról szól, hogy a feltörekvő zenészeket támogassa, nem azzal, hogy alápakol mindent, hanem azzal, hogy lehetőséget biztosít a megmutatkozásra. Azt szoktuk mondani, hogy mi adunk egy nagy lehetőséget, de legalább annyi melót bele kell raknia a zenekaroknak is. – hangsúlyozta.
A szelektálás után végül heten jutottak a verseny döntőjébe: gomoly, Carpedante, Arizóna, Entrópia, , Ketten (Göbő Anna és Sándor), Senel Deniz és a Lakható Sár.

A versenyt idén a somorjai gomoly nevű zenekar nyerte, akik ebben a formációban a vásárúti szemlén játszottak először zsűri előtt. 

Eléggé meglepődtünk, nem is számoltunk azzal, hogy ez megtörténhet, nagyon jó érzés, köszönjük szépen a zsűrinek. Megyünk Budapestre, az A38 Hajóra, amely egy hatalmas lehetőség. Átbeszéljük a dolgokat, jobban ráállunk a próbákra és csináljuk amit kell.

- mondta el Méry Dávid, a zenekar dobosa.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.