2020. június 21., 15:02

Bott Domonkos Lívia: A gyermek a legnagyobb érték

A Kávézó műsorának mai témája a gyermekere való odafigyelés. Stúdióvendégünk egy olyan  projektet indított, amely a szlovákiai magyar kisebbségben élő gyermekek közös érdekvédelmének szükségességéből indul ki.

Videó:  ma7

A civil szervezetek „piacán“ nem volt egyetlen olyan, ezzel a célcsoporttal foglalkozó weboldal sem, amely azoknak a családoknak, anyáknak, nőknek nyújtana tájékoztatást, akik kisebbségben élnek, és amely elsősorban a gyerekek helyzetével foglalkozna, valamint segítséget nyújtana szüleiknek már a gyermek születése előtt és közvetlenül utána, a szülési és szülői „szabadság“ idején is. A projekt szükségességét a karantén ideje alatti megkeresések megnövekedett száma is igazolta.

A Kávézó stúdióvendége, Bott Domonkos Lívia életre hívta a Minority Kids nevű projektet, amelynek feladata

online tanácsot adni a gyermeknevelés, oktatás és fejlesztés terén, összefoglalni a magyar gyerekek és szüleik, nevelőik jogait (akik a gyerek életében a legfontosabb személyek), ismerni azok helyi, globális és regionális lehetőségeit, tájékoztatást nyújtani nekik, ilyen módon hozzájárulva a gyermekek szabad, diszkrimináció-mentes fejlődéséhez.

Hogyan teszik mindezt? Komoly, neves szlovákiai magyar szakemberek csoportja várja a kisebbségben élő szülők kérdéseit és tudásuk legjavát beleadva segítenek olykor tanácsadással, máskor útmutatással.

A weboldal tevékenysége:
Szakmai segítség a gyermek-közeli szakterületeken online tanácsadás formájában.
Tematikus blogbejegyzések gyermeklélek, kultúra, oktatás, egészség, anyaság, WOWMOM témákban
Kisebbségi nyelven működő iskolák, óvodák, bölcsődék, szolgáltatások megfigyelése és hálózatépítése a Dél-Szlovákiai régiókban.
Érdekvédelem gyermekjogok, információátadás a családjog,a munkapiaci jog, a nők és anyák jogai valamint karrier-tanácsadás témaköreiben.

      Bővebb információkért látogassanak el a www.minoritykids.sk weboldalra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.